Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kmotr Janoušek a šéf ČD Žaluda: Mají jachty za 75 milionů

Autor: Eva Pospíšilová - 
9. července 2012
05:00

Hnízdečko českých vlivných se vším všudy. Tak to je opravdu chorvatský Zadar. Po luxusních vilkách tam totiž tentokrát reportéři Blesku objevili v přístavu kotvící »loďky« pražského kmotra a piráta silnic Romana Janouška (44) a šéfa Českých drah Petra Žaludy (46). A opět jde o hezké kousky za desítky milionů korun.

Luxusní vilka za zhruba osmdesát milionů korun, auta, motorka i kolo věhlasných značek. Tím vším se zatím v Chorvatsku pyšnil kmotr Janoušek. Teď ovšem reportéři Blesku našli další kousek z jeho zadarské sbírky. Luxusní jachtu za zhruba padesát milionů korun.

„V poslední době moc nevyplouvá. A když už, tak jen na projížďku. Už se nestává, že by na lodi strávil noc nebo pořádal nějaký mejdan,“ řekl Blesku člověk, který má k lobbistovi blízko. Janouškovi v současnosti hrozí v Česku až desetiletý kriminál za to, že v opilosti srazil a zranil jednapadesátiletou Vietnamku.

Pražský kmotr ovšem není sám, kdo se v Zadaru pyšní výstavní lodí. Dalším je třeba šéf Českých drah Petr Žaluda, který v Chorvatsku přebývá v domě pražské radní Aleksandry Udženije (36), s jejíž sestrou žije. Mimochodem, tento dům je od Janouškovy vilky vzdálen zhruba sto metrů.

A jinak tomu není ani v případě jejich lodí, které kotví také kousek od sebe. A obě poutají pozornost na první pohled. Janouškova jachta díky své velikosti, ta ředitele Českých drah zase kvůli svému vzhledu. Jinou takovou totiž v Zadaru nenajdete.

„Žaluda má Rivu (označení lodi – poznámka red.), která stojí tak milion eur,“ řekl Blesku expert na jachty. Z jakých zdrojů ji šéf Českých drah hradil? Na to Blesku neodpověděl. „S ohledem na svátky se bohužel nepodařilo pana ředitele kontaktovat,“ uvedl mluvčí drah Petr Šťáhlavský. Podle něj byl loni Žaluda v Chorvatsku třikrát, ale letos ještě ne. Jako generální ředitel Žaluda měsíčně pobírá ve státem vlastněných chudých Českých drahách báječných půl milionu korun!

Vybavení Janouškovy lodi

● 3 kajuty ● 3+1 koupelny ● Kajuta pro posádku ● Generátor Köhler 13 kW ● TV (úhlopříčka 82cm) v kokpitu ● TV v salonu ● Myčka nádobí ● Mikrovlnka ● Lednička ● Pračka ● Klimatizace ● Kožená sofa ● Stereo CD/DVD v jídelně a v kajutě majitele ● Satelitní TV anténa ● Autopilot ● Kompas ● GPS ● Radar ● Elektrický proud 220 V ● Echo sounder (k zobrazení situace pod hladinou)

Vybavení Žaludovy lodi

Vybavení: ● 2 kajuty ● 1+1 ložnice ● Kajuta pro posádku ● Generátor, elektřina 220 V ● TV, CD a DVD player & stereo ● 2x lednička ● Výrobník ledu ● Dvouplotýnková varná deska ● Mikrovlnka ● Lednička ● 2 dřezy ● Kompas ● GPS ● Rádio ● Klimatizace ● Kožená sofa ● Echo sounder (k zobrazení situace pod hladinou)

mackiz ( 11. července 2012 14:27 )

Já si spíš myslím,že bychom se měli ptát,KDO to takovým šmejdům umožnil a umožňuje! Nejsou to ještě větší daceni jako tito dotyční,kteří jenom využívají nedokonalé zákony z dílem těch pablbů z plzeňských univerzit??!! A mohli bychom se zeptat i těch,co nechali v devadesátých letech "zhasnout!!!"

komin ( 10. července 2012 18:28 )

dobro dosli

vagen ( 10. července 2012 14:14 )

Vsehoschopna banda zlodeju patri do kriminalu !

vagen ( 10. července 2012 14:12 )

to je ta Svobodova nova cista parta gauneru

komin ( 10. července 2012 14:01 )

Zaluda a Janousek je krimosska dvojka

Zobrazit celou diskusi