Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tohle je nejoblíbenější hotel Čechů v cizině: Loni sem vyrazilo 7385 turistů

Autor: Tereza Hořínková, mokk - 
14. července 2012
09:31

Hotel přímo na pláži, nikde nikdo, čisté azurové moře, klid... Možná právě o takovéto dovolené sní většina Čechů. Jak ale vypadá realita?

Který hotel nakonec vyberou v katalogu cestovních kanceláří? Jak se Blesku podařilo zjistit, tím naprosto nejvyhledávanějším a nejoblíbenějším je Club Abou Nawas Montazah *** v tuniské Tabarce. Za loňskou sezonu se tam vydalo neskutečných 7385 dovolenkářů z Česka.

Hotel tvoří 45 % Češi, 45 % Slováci a zbylých 10 % Italové a Rusové. Takže slyšíte domovský jazyk všude kolem, což trochu postrádá kouzlo exotiky... Recenze na nejoblíbenější hotel Čechů se častokrát rozcházejí. Pro některé byla dovolená strávená v Club Abou Nawas Montazah *** v tuniské Tabarce jednou z nejlepších, pro některé zase opravdové peklo.

I když je to nejnavštěvovanější hotel, velké tuzemské cestovní kanceláře ho nenabízejí. Blesk zjišťoval informace o tomto hotelu, ale přicházely jen zprávy typu: „Omlouváme se, ale v nabídce zájezdů do Tuniska jmenovaný hotel nemáme."

Takže hotel »letí« v menších cestovkách a hlavně na internetu. Na některých serverech se dá objednat od 10 590 Kč. „Podle průzkumu, který jsme provedli na konci loňské sezony, jsme opravdu zjistili, že hotel, který byl nejvíce navštěvovaný Čechy, je Club Abou Nawas Montazah. Sem letos vyrazilo 7385 Čechů, na druhém místě se umístil Hilton Long Beach Resort v Hurghadě, kam letělo 5145 turistů,“ potvrdil Blesku viceprezident Asociace cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

..a co o něm říkají lidé?

● Tento hotel bych doporučila spíše mladým lidem, kteří nemají přehnané nároky a vědí, co čekat od 3 hvězd

● Cítila jsem se tam jako mezi svými... Dovolená, na kterou nezapomenu!

● Jen postel a skříň (bez fénu, TV a lednice), i když to cestovka uváděla, že je vše na pokojích!!! Hotel s názvem Abou Nawas (přeloženo do češtiny) Jebou na vás!

● V hotelu skoro samí Češi, někteří mají dojem, že musí vypít a, s odpuštěním, sežrat všechno, co není přibité na hřebík.

● Je to Československo v Tunisku. Kdo si chce odpočinout od česko - slovenské mentality a národa, to se nestane...!

kacota ( 16. července 2012 11:11 )

Je to presne ako píšete.. Ja zas nechápem, prečo by si zaneprázdnený človek mal hladať všetko sám, starať sa ako sa dostane s deťmi ako píšete z Barcelony z letiska na pláž, lebo decká nič iné nezaujíma, len sa chcú kúpať, starať sa sám o poistky, reklamovať prípadné nedostatky, vybavovať všetko ohľadne letu a ubytovania atď..Horor len pomyslieť.. To si môžem vybavovať keď idem vo dvojici na predĺžený víkend do Monaka, viem ako doletím do Nice, ako pôjdem vlakom, kam pôjdem do hotela atď.. Ale humbug ohľadne kúpania a rodiny s radosťou prenechám cestovke. Je úplná blbosť, že sú raz tak drahé. A to platí doma aj v zahraničí. Cestovky nakupujú vo veľkom popredu a preto je ich ubytovanie cenovo priaznivé pokial si človek vie vybrať správne. Platí sa tam za ďalšie služby, animácie, delegáta a tak, ktoré sú pre isté skupiny dovolenkárov velmi dôležité - starší ludia, rodiny s deťmi atď. Vynechať cestovku je taký istý druh dobrodružstva už aj pre jazykovú bariéru. A ešte k tej cene. Aj v mojej krásnej domovine som kúpila príbuznému pobyt v Rajeckých Tepliciach v kúpeloch cez cestovku a bolo to o tretinu lacnejšie, než keby som šla cez ich priamu webovú stránku alebo telefon na recepcii. To samé sa mi stalo v Starom Smokovci, v Maďarsku, aj v Rakúsku ..Cestovky majú (a nemusia mať) rôzne akcie a programy, ktoré proste bývajú vo výhode oproti priamemu predaju Taký príklad môžete vidieť aj ked zadáte do google relaxos

kacota ( 16. července 2012 10:51 )

Tak vám prajem, aby to tak vydržalo

veruunka87 ( 16. července 2012 08:21 )

V Tunisku jsem byla několikrát a tenhle hotel byl určitě nejlepší z těch všech, co jsem viděla. Pokud jedete mimo sezónu, tak fronty na jídlo a na pití nejsou skoro žádné. Pláž, moře super, číšníci milí a animátoři se postarají o skvělou zábavu. Po celý den je k dispozici nějaký program. Pokud si člověk nepotrpí na nějaký luxus, tak tenhle hotel je ten pravý Byla jsem zde dvakrát a letos se sem znovu vrátím.

odetka.odetka ( 15. července 2012 16:52 )

Loni jsme byli v Chorvatsku az v zari a na ostrove a nepotkali jsme tam zadne Cechy. Boooze to byla nadhera. A pokud tam nejaci byli, tak se nam asi vyhybali Proc bych mela v cizine vyhledavat Cechy??? Proc? Proc?

odetka.odetka ( 15. července 2012 16:45 )

Uz jsem o tom slysela a vzhledem k tomu, ze uz mam odrostene deti, tak bych to chtela zkusit. Diky za rady

Zobrazit celou diskusi