Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bouřka na Rock for People trhala stany a Faith No More odjeli

Autor: ČTK, lm, Kjos - 
6. července 2012
08:27

Bouřka a přívaly deště zničily dobrou náladu i na festivalu Rock for People. Tisíce návštěvníků se musely kvůli intenzivnímu dešti a vichru schovat do nedalekého hangáru na letišti. Silná bouřka trhala stany a způsobila výpadek elektřiny. Festival byl přerušen.

Festival Rock for People v Hradci Králové byl kvůli silné bouřce přerušen včera večer kolem 21 hodiny.

Festival po nutných opravách a úpravách v areálu pokračoval, ale koncert hlavní hvězdy - americké kapely Faith No More byl zrušen. Nevystoupila ani taneční legenda Orbital. Přeložit koncert skupiny Faitn No More na pátek se pořadatelům nezdařilo, kapela hraje jinde.  

Zdravotníci museli během noci ošetřit desítky zrněných lidí. Mluvčí festivalu Jiří Hlinka uvedl, že několik lidí utrpělo i zlomeniny.

Festival skončí v pátek 6. července.  V programu by se měli mimo jiné představit britští Architects, američtí H20, němečtí Irie Révoltés nebo slovenští Horkýže slíže. Tuzemskou scénu zastoupí například Mandrage, Support Lesbiens, Vypsaná fixa, Mňága a Žďorp, Mig 21 nebo Monkey Business. Pokračovat by měl také divadelní a doprovodný program.

abzk ( 6. července 2012 19:01 )

Aktualizuju : Tak to přecejenom nahodili a pokračujou, ale škody jsou stejně vysoký.

abzk ( 6. července 2012 16:39 )

I tak se to dá napsat. A jestli neměli pořadatelé akci pojištěnou, tak si můžou hodit mašli. Takovou finanční ztrátu těžko rozdejchaj.

odetka.odetka ( 6. července 2012 15:51 )

V tom pripade je to v haji

abzk ( 6. července 2012 13:39 )

Co takhle aktualizovat? ČEZ vyhlásil kalamitní stav, utnul jim šťávu a Rock for People šel k ledu.

lpitriska ( 6. července 2012 12:20 )

Zobrazit celou diskusi