Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

První pohřeb oběti z autobusu smrti: V Brně se rozloučili se známou jezdkyní (†62)

Autor: Gabriela Peringerová - 
3. července 2012
16:01

Dovolené s kamarádkami dala přednost před rozhodcováním mezinárodního závodu a to se jí stalo osudným. Jezdkyně Věra Vojáčková byla jednou z osmi oběti havárie českého autobusu v Chorvatsku. Dnes se s ní její rodina a přátelé naposledy rozloučili.

S první z osmi obětí tragické nehody českého autobusu v Chorvatsku se v úterý příbuzní a přátelé rozloučili v brněnském krematoriu.

S Věrou Vojáčkovou (†62) přišel svět o skvělou jezdkyni, trenérku koní a uznávanou evropskou rozhodčí. Hlavně ale odešla skvělá žena, na kterou všichni vzpomínají s láskou. „Zlatá holka to byla. Kam přišla, tam byla pohoda,“ vzpomínal na ni její kolega z jihomoravského výboru České jezdecké federace Josef Trojanec.

Věra měla v osudnou sobotu rozhodovat mezinárodní závody v drezuře, ale nakonec jela do Chorvatska pobavit se s kamarádkami a odpočinout si.

„Asi to tak měla napsáno v osudu. Bude nám všem strašně moc chybět. Práce v jezdectví pro ni byla vším, k vrcholovému sportu vychovávala už malé děti na ponících,“ vzpomněla na přítelkyni se slzami v očích Zdeňka Leonardová, která do obřadní síně přinesla Věřinu jezdeckou fotografii.

zelena.karkulka ( 4. července 2012 02:08 )

Panebože,Blesk zase vymetá pohřby!Dejte těm lidem pokoj

janinax ( 3. července 2012 18:21 )

Tohle se nemělo stát Upřímnou soustrast

Zobrazit celou diskusi