Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Český chlapec (6) spadl v Chorvatsku do bazénu: Je v bezvědomí!

Šestiletý chlapec spadl v Chorvatsku do bazénu a bojuje o život (ilustrační foto)
Šestiletý chlapec spadl v Chorvatsku do bazénu a bojuje o život (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, INT - 
29. června 2012
15:40

Spadl do bazénu, zranil se a málem se utopil. Dovolená v Chorvatsku jako by byla pro Čechy tuhle sezónu prokletá. Malý chlapec (6) nyní na ostrově Vir bojuje o život, jeho stav je však velmi vážný. Je v bezvědomí.

Šestiletý český chlapec utrpěl ve čtvrtek večer těžké zranění, když na chorvatském ostrově Vir spadl do bazénu. Topil se, vytáhli ho v bezvědomí a převezli do 20 kilometrů vzdálené nemocnice v Zadaru. Informoval o tom dnes deník Slobodna Dalmacija. 

Dovolená v Chorvatsku je snad tuhle sezonu prokletá! Po víkendové tragické nehodě autobusu s českými turisty přišla další tragédie. Lékaři ze zadarské nemocnice označují chlapcův stav za velmi vážný. Okolnosti pádu dítěte do bazénu zatím nejsou známy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

babcaa ( 30. června 2012 13:58 )

V době mých dětí byly školy v přírodě mnohem bezpečnější než dneska. S dětma s prvního stupně ZŠ jezdilo nejmíň osm dospělých(učitelka, družinářka, zdravotnice a aspoň pět mamin nebo babiček, co byly v domácnosti a mohly si s sebou vzít případně i svoj druhé dítě, i když chodilo do jiné třídy) tak se to dalo uhlídat. Taky se dětem skutečně věnovaly, ne že si daly kafčo a děti z povzdálí "hlídaly". Dneska bych tam dítě nepustila.

147963 ( 30. června 2012 12:37 )

babcaa: a teď si představ, že sou rodiče, kerý daj dítě i na tábor nebo do školy v přírodě. Pak se diví, že se jim tam každou chvíli něco stane.

babcaa ( 30. června 2012 12:33 )

přesně tak

babcaa ( 30. června 2012 12:31 )

A jak ty si představuješ hlídání dítěte u bazénu? Já tedy tak, že ho nenechám u okraje bazénu samotné, a už vůbec ho tam nenechám samotné běhat. Jak daleko asi museli rodiče být, že se dítě topilo? Kdyby byli přímo u něho, když tam spadlo, tak by ho asi stačili vytáhnout dřív než se začalo topit, ne? Takhle já si hlídání dítěte nepředstavuji

farah ( 30. června 2012 09:22 )

ale v článku vůbec nepíšou, že byl sám a bez dozoru. Kdyby to tak opravdu bylo - tak věřte, že článek tady by vypadal úplně jinak!

Zobrazit celou diskusi