Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hvězda metalové kapely v Praze zabila fanouška!

V Praze zatkli frontmana metalové kapely Lamb of God. Před dvěma lety se popral s fanouškem, který pak zemřel
V Praze zatkli frontmana metalové kapely Lamb of God. Před dvěma lety se popral s fanouškem, který pak zemřel  (Autor: Profimedia.cz, Martin Kroa)
Autor: oj - 
29. června 2012
12:30

Miliony fanoušků americké metalové kapely Lamb of God upírají oči na Česko. Divokého frontmana kapely Randyho Blythea totiž po příletu do Prahy zatkla policie. Důvodem je jeho dva roky stará rvačka, po které zemřel český fanoušek.

Americký muzikant skončil ve středu v policejní cele kvůli rvačce, která se stala před dvěma lety v pražském klubu Abaton. Randy Blythe při koncertě napadl fanouška, který později zemřel. Muž, který vběhl na pódium, nebyl podle informací MF Dnes opilý ani pod vlivem drog. Podle svědků, kteří byli na koncertě, Blythe fanouška drsně skopl z pódia.

Policie podala návrh k soudu, aby byl zpěvák vzat do vazby. Zatím není jasné, zda zpěvák o následcích svého útoku na fanouška v pražském klubu věděl. Po koncertu v Praze měla kapela pokračovat do Lipska a pak do Helsinek. Zpěvákovi za zabití fanouška hrozí až 10 let vězení.

Fanoušek spadl hlavou na beton

"Stál jsem přímo před pódiem. Randy toho kluka skopnul z pódia dřív, než se na něj vůbec vyšplhal. On pak dopadl do prostoru, kde nikdo nestál, hlavou přímo na beton," napsal v komentáři pod videem na Youtube.com.

Podle diskuzí, v nichž si fanoušci kapely sdělovali zážitky z koncertu těsně po jeho uskutečnění v květnu 2010, byl zpěvák Randy Blythe několikrát velmi agresivní. Podle reakcí to však není při jeho vystoupení nic neobvyklého, naopak. „Randy včera pěkně řádil. Až mi toho týpka, kterého dvakrát brutálně sejmul z pódia, bylo líto,“ napsal před dvěma lety uživatel s přezdívkou defila, který nejspíš netušil, jak tragické následky tahle "pódiová show" bude mít.

"Chování zpěváka Randalla Blythea, který několikrát poměrně surově shodil fanoušky z pódia, bylo zarážející," vzpomíná na průběh koncertu na serveru topzine.cz Jan Kroupar.

Smrt po 14 dnech v kómatu

Svědci se shodují, že když Blythe fanouška srazil, ozvalo se obrovské zadunění. „Je všechno v pořádku s tím klukem, co ho shodil z pódia?“ ptal se fanoušek z Polska, který to také viděl na vlastní oči.

Na stejné fórum napsal o dva měsíce později šokující informace další účastník koncertu. „Ten kluk umřel po 14 dnech v kómatu na krvácení do mozku!“

Zrušení koncertu oznámila pořadatelská agentura ve čtvrtek dopoledne. "Dnes 28.6.v 11:00h jsme obdrželi zprávu od managementu LAMB OF GOD, že dnešní plánované vystoupení v Praze v klubu Rock Café je zrušeno," stojí na stránkách klubu.

Byli jste svědky rvačky mezi zpěvákém Randym Blythem a fanouškem během koncertu v klubu Abaton před dvěma lety? Znáte totožnost muže, který zemřel? Ozvěte se do redakce Blesku na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.

ilio ( 28. července 2012 04:06 )

FREE RANDY!!!

jahodove_ticho ( 30. června 2012 23:45 )

Že Ti neni trapně se vůbec ozývat, když si evidentně nevzdělanej moula???? Takže pro speciálně pro neerudované trubky Tvého formátu. Tady mád něco ke čtení a k poslouchání: http://www.youtube.com/watch?v=3H8CS7gtsso&feature=related http://en.wikipedi a.org/wiki/Breakcore

dobrotka ( 30. června 2012 17:24 )

vloudily se drobne chybicky - hned v prvni vete ma byt spravne - vychazis A vyraz pro Slovaky je Cobol ne Cobo

dobrotka ( 30. června 2012 17:21 )

decathlon - tak tady silne nemas pravdu a vychazich z toho dost trapne cituji - V žádném slovníku nenajdeš slovo voe, to si vymyslela jen pologramotná a líná vemena, kterým je zatěžko vyslovit a nebo napsat celé slovo. Slovo VOE nevymyslela zadna lina vemena, ale je to maskovani toho plneho slova v.o.l.e pred gumidkem a cenzurou. Takze ses ted pekne ztrapnil. A ke "slovu" Cobolend - to ma 12356 PRAVDU! Cobo - je internetovy vyraz pro Slovaky a LAND je z anglictiny zeme. Coboland ma svuj vyznam v internetovem jazyce- ma to vyjadrit, ze se jedna o Slovensko, ale cobolend - ktery uvadis ty, nic neni Pokud jsi napsal - Hlupaku z CobolEndu - to nic neni. Ovsem pokud bys napsal :Hlupaku z CobolAndu - bylo by to prelozeno - Hlupaku ze Slovenska Muzes mi vynadat jak chces, muzes byt vulgarni - jak je tvym zvykem - muzes se vztekat jak chces - s CobolEndem jsi to prosvihnul A 12356 to s tou tvoji zminkou o "plodne diskusi" nepochopila, ze jde o ironii a pustila se do tebe v domneni, ze myslis vazne vyraz "plodna diskuse"

jaramila ( 30. června 2012 08:19 )

A to má magor náladu a odvahu se tady znovu předvádět?!?

Zobrazit celou diskusi