Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zbabělec Trpišovský k soudu nedorazil: Dostal podmínku na 4 roky

Aleš Trpišovský přichází k soudu.
Aleš Trpišovský přichází k soudu.  (Autor: Blesk - Martin Sekanina)
Autor: ljš, ČTK - 
28. června 2012
12:49

VIDEO - Silničnímu pirátovi Aleši Trpišovskému (44) bylo dnes pořádně úzko. Krajský soud měl totiž dnes v jeho případu vynést rozsudek, ten si ale obžalovaný vyslechnout nepřišel, bylo mu prý špatně. Oddychnout si ale může, dostal jen čtyřletou podmínku, zákaz řízení na 7 let a bude také muset uhradit škodu ve výši 150 tisíc.

Za agresivní jízdu a ohrožování pomalejších řidičů na dálnici D1 dnes středočeský krajský soud uložil Aleši Trpišovskému dvouletý trest vězení podmíněně odložený na čtyři roky. Zakázal mu také sedm let řídit motorová vozidla. Uznal jej vinným z pokusu o ublížení na zdraví a poškození cizí věci. Původně mu za pokus o těžké ublížení na zdraví hrozilo pět až 12 let nepodmíněně. Rozsudek není pravomocný.

Obžaloba čtyřiačtyřicetiletého podnikatele vinila ze dvou skutků z 29. prosince 2010. Trpišovský podle spisu nejprve na 13. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno předjel vysokou rychlostí pomalejší auto zprava, zařadil se před něj a prudce zabrzdil. O něco později na 30. kilometru provedl stejný manévr, auto za ním však nestačilo zastavit a havarovalo.

Kauza podjíždění a vybržďování pomalejších řidičů je v poslední době nejznámějším případem týkajícím se agresivity na tuzemských silnicích, který se dostal před soud.

 

Video  Soudce vynáší rozsudek nad pirátem Alešem Trpišovským  - Video - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 29. června 2012 17:07 )

Přesně tak ...

gogo ( 29. června 2012 17:06 )

Trpišovský je krysa, ale krysy nám zde také vládnou. Tak se ani nedivím tomuto směšnému rozsudku. Podmínka za pokus o zabití ... Spíš by mě zajímalo kdo a kolik za tento "odpustek" dostal ... Jinak škoda slov...

gogo ( 29. června 2012 17:06 )

Trpišovský je krysa, ale krysy nám zde také vládnou. Tak se ani nedivím tomuto směšnému rozsudku. Podmínka za pokus o zabití ... Spíš by mě zajímalo kdo a kolik za tento "odpustek" dostal ... Jinak škoda slov...

arcaben ( 29. června 2012 08:14 )

Soud si nechal taktickou mezeru,páč Trpíka čekají další kauzy,tak ono se mu to ve finále sejde... A pokud ne tak všem bude jasné,že nám tu korupčička dál vesele rozvíjí svá chapadélka...a pak záleží jen na nás JAK s tím naložíme u voleb!!

husqarnowicz ( 28. června 2012 16:10 )

To vůbec není rozhodující.Tady šlo o řádění nebezpečného psychopata, který si ze svého auta udělal zbraň a z ostatních aut cíle. Pokud tohle nechápeš,tak mi tě je opravdu líto. Vím, že se s oblibou zastáváš bohatých a vlivných proti "lůze", ale uvědom si, že jednou by takový trotl mohl klidně sejmout i tebe nebo tvé blízké. Jistě bys pak změnil rychle názor.

Zobrazit celou diskusi