Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Od otce Záhlavové-Strýcové jsem nakoupil kokain za 160 tisíc, uvedl svědek

Autor: Zbyněk Schnapka, Kjos - 
20. června 2012
15:34

Zatímco, jeho dcera se ohání na tenisových kurtech raketou, on bojuje u plzeňského soudu o svobodu. Jindřichu Strýcovi (57), otci jedné z nejlepších českých tenistek současnosti Barbory Záhlavové Strýcové, hrozí totiž za kšeftování s kokainem až deset vězení.

Nepamatuji si, nevím, nevzpomínám si, bojím se trestního stíhání, proto nebudu vypovídat. Tak mluvili svědci, kteří stanuli u soudu. Tedy až na jednoho. I když k hlavnímu líčení nedorazil, jeho výpověď na policii, kterou soudce přečetl, Strýcovi pořádně zavařila.

„Za dva roky jsem od něj nakoupil kolem 100 g kokainu a utratil u něho 160 až 180 tisíc korun,“ vypověděl Jan Andrle. U něho policie našla dva sáčky, o kterých strážcům zákona tvrdil, že je koupil právě od Strýce.

„Kokain jsem od něho nakupoval jedenkrát i třikrát týdně. Pokaždé jsem si pořídit jeden nebo dva gramy drogy. Jeden gram mi prodával za 1600 Kč a vystačil mi tak na šest dávek. Sházeli jsme se v centru města v hospodách a klubech, kde mi drogy prodával. Znám ho už 30 let,“ tvrdí Anderle.

Udal své známé

Strýcovi kamarádi a známí u soudu tvrdili, že on jim kokain nikdy neprodal a oni s ním drogu také neužívali. Strýc ale své známe u soudu potopil. Jedním z nich je Petr Topinka. „Jel v kokainu. Jednou mi kokain dal on, podruhé jsem mu ho dal já. Párkrát jsme si spolu šňupli,“ prohlásil Strýc. Stejně prásknul i taxikáře Marka Lebu. „Spolu jsme si dali jednou nebo dvakrát kokain,“ řekl Strýc. Uvedl také, že kokain užíval společně i s majitelem vyhlášeného plzeňského klubu Zachs Pub Karlem Zachem.

V luxusní vile byl kokain

Strýc bydlí v luxusní vile v prestižní plzeňské čtvrti Bručná. A právě u něho doma našla podle státního zástupce Jiřího Růžičky policie letos v lednu při akci s krycím názvem Teta desítky gramů kokainu, trochu pervitinu, pytel se zbytky usušeného konopí a složené technické vybavení pro dvě pěstírny marihuany.

„Kokain jsem měl pro sebe. Pomáhá mi od bolesti páteře, když nezabíraly léky. Loni na podzim jsem ho najednou koupil 130 g, protože při větším odběru je lepší cena. Marihuanu jsem zase kouřil, aby se mi v noci lépe spalo. A pervitin jsem chtěl vyzkoušet, ale nebylo to dobrý,“ vysvětil Strýc přítomnost drog u sebe doma.

Nedostatkem peněz netrpí

„Mám neomezený přístup k bankovnímu kontu dcery. Říkat kámošům o peníze mi připadalo divné,“ vysvětil Strýc, proč se v hospodách a kavárnách dělil s kamarády a známými o dávky kokainu. „Pak jsme se více bavili a atmosféra byla taková uvolněnější,“ tvrdí Strýc, který zároveň odmítl, že by od roku 2005 až do svého zatčení 19. ledna 2012, prodával někomu kokain a marihuanu. Zdůraznil, že drogy měl vždy jen pro svou vlastní potřebu. Strýcovi hrozí až deset let vězení. Soud bude pokračovat.

marie60 ( 20. června 2012 19:10 )

 To není dobrý fotr ale pěkný gauner.Že se nestyděl vybírat dceři z konta prachy na takový šurvajz.

lennne ( 20. června 2012 18:31 )

 je to de.bil "hostit" kamarady kokainem za penize, ktere vydelala dcera

dobrotka ( 20. června 2012 17:16 )

Chudal holka.Dozit se toho, ze se musi stydet za tatu

Zobrazit celou diskusi