Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lovec mafiánů o případu Kotrouš: Šéf strážníků chtěl milionový úplatek

Autor: Sandra Apostolidisová, Veronika Pukačová, zunk - 
20. června 2012
05:11

"Zaplaťte, nebo s vámi končíme..." Jako vyděrač jednal šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš (46) s autoservisem, který se staral o služební auta městské policie. A Blesk už ví, kolik za to chtěl! „Požadoval přes milion korun,“ řekl Blesku šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta

Šlachtovi lidé skončili vyšetřování Kotrouše začátkem června, kdy také předali městskému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. To dosud o tom, zda ho pošle k soudu, nerozhodlo. A kolik vlastně od Autoservisu Jíša Kotrouš za přidělení několikamilionového kontraktu chtěl? Už dříve se spekulovalo o částce 1,5 milionu korun. To nyní Šlachta v rozhovoru pro Blesk v podstatě potvrdil. „Částka, kterou požadoval, byla víc než milion korun. Mělo to být rozděleno do splátek,“ prozradil.

První úplatek měl být ve výši 200 tisíc, ten ale detektivové nevystopovali až ke konečnému příjemci. O dva dny později, loni 25. listopadu, měli Šlachtovi podřízení více štěstí. Tentokrát Kotrouše zadrželi na pražské Jižní spojce přímo po převzetí úplatku. U sebe měl 150 tisíc korun.

Kotrouš strávil tři měsíce v pankrácké vazební věznici, nyní je na svobodě. Pracuje jako referent městské policie za dvacet tisíc hrubého, a to z domova. Městské policii velel od roku 2002, pracoval u ní od roku 1992. Nyní mu za přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby hrozí až 12 let za mřížemi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 20. června 2012 21:47 )

ten Šlachta se snad stříhá sám ,poslepu a nadranej

sakra ( 20. června 2012 10:58 )

Je na svobodě a pracuje z domova? Kde to jsme? Aha v ČR!!!

qqqq ( 20. června 2012 09:36 )

Nebuďme naivní. Takto se chová 95% státních prašivců kteří mají patřičné kompetence . Jak popisuje zloděj Ráth - krademe všichni, tedy lze považovat mé zatčení za politicky motivované. Kradu stejně jako ostatní , poč jste zavřeli mne ? Tato zem je v hrozném stavu - na sto let .

cert ( 20. června 2012 08:10 )

Na presumpci neviny není nic zvráceného. Navíc to není žádné naše specifikum, ale funguje to ve všech civilizovaných zemích.

husqarnowicz ( 20. června 2012 07:15 )

Také si nedovedu představit, jakou práci z domova odvádí. Nejspíš dělá - tedy pokud vůbec něco dělá - za dvacet tisíc hrubého práci, kterou jiný musí dělat tak za 14000. Aby mělo opatření smysl, neměl by přijít do styku s penězi. Takže by neměl ani např.nasazovat botičky a vybírat pokuty, ani přijít jakkoli do styku s penězi, tedy ani z pohodlí domova pomocí počítače. Snad jen stát u přechodu pro chodce a zastavovat auta, aby mohly děti přejít při cestě do školy. Nebo odchytávat zatoulané psy.. Práce u městské policie z domova je úplný nesmysl. Stejný, jako např. práce z domova u hasiče, číšníka, pokrývače a jiných profesí..Pan Kotrouš bude asi jedním z oněch "chráněných". Jelikož není Rom, tak už zbývá jediné... .

Zobrazit celou diskusi