Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Breivikova matka: Už ve 4 letech mě děsil

Autor: Ladislav Leimer, zunk - 
16. června 2012
15:31

Ze starostlivého syna se stal nepříčetný šílenec posedlý válkou s muslimy! Tak popsala vlastního syna Wenche Behring. Když psychiatr u soudu předčítal její výpověď, atentátník Anders Behring Breivik se neklidně třásl.

Breivik vyrůstal bez otce, jeho rodiče se rozvedli, když mu byl rok. Od té doby měl problémy s chováním. Matku prý děsil již ve čtyřech letech. Tehdy psychiatr doporučil jeho odebrání od rodiny. Matka byla nakonec proti. Domnívala se, že problémy překonal. Dnes už víme, že tomu tak nebylo. Breivik zabil při atentátu v Oslu a masakru na ostrově Utøya 77 lidí.

Dobrý žák se proměnil v šílence

„Byl to dobrý žák. Než šel na střední školu, měl přátele. Byl laskavý, vždy na mě pamatoval a pomáhal mi,“ citoval psychiatr Torgeir Husby výpověď Breivikovy matky, která sama odmítla stanout před soudem.

Vše se začalo zhoršovat, když se Breivik vrátil v roce 2006 do bytu matky poté, co se pokoušel neúspěšně podnikat. „Myslela jsem si, že se zbláznil, že musí být něco v nepořádku s jeho hlavou,“ stálo ve výpovědi.

Sedl si na matku a chtěl ji políbit

„Obvinil mě z kontaktu s příliš mnoha lidmi, kteří by nás mohli napadnout. Jedl ve svém pokoji a nádobí pak pokládal za dveře. Chodil i s rouškou,“ pokračovala Breivikova matka. Jednou si na ni sedl a pokusil se ji násilím políbit. „Vadilo mi to,“ vypověděla Behring. Breivik přiznal, že svoji matku má stále rád a je jeho největší slabinou. „Je jediná, kdo mě může vysvobodit. Je to má Achillova pata,“ prohlásil. Soud stále projednává jeho příčetnost. Pokud ji uzná, skončí ve vězení, jinak ho čeká léčebna.

manicka919 ( 20. července 2012 13:30 )

"Breivik vyrůstal bez otce, jeho rodiče se rozvedli, když mu byl rok. Od té doby měl problémy s chováním." Jak se pozná u ročního dítěte problém s chováním??

margarethka ( 22. června 2012 13:37 )

měl ale postřílet tamní politiky a ne děti

margarethka ( 22. června 2012 13:35 )

souhlas

scaramonte ( 17. června 2012 16:30 )

Jsou zpitomělý politicky korektním meainstreamem! Proč by mělo být vidět že to "nepřekonal". On to překonal, kdo ne je především prohnilá a nemocná norská a nejen norská společnost ...

scaramonte ( 17. června 2012 16:26 )

Kdyby to spáchal v jiným státě, tak může vyfasovat i několik let natvrdo a po čase za dobré chování jít domů, stejně jako tomu bylo u Lt. McKellyho a jiných hrdlořezů v službch U.S. Departementu ...

Zobrazit celou diskusi