Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři jednovaječné sestry (5): Občas se navzájem nerozeznají!

Autor: jp - 
9. června 2012
05:25

Vzácná jednovaječná trojčata Nikolka, Nelinka a Natálka z Horních Libchav na Orlickoústecku měla tento týden pět let! Třem identickým sestřičkám přijel popřát k jejich narozeninám i Blesk.cz. I když vícerčat kvůli umělému oplodňování přibývá, jednovaječná trojčátka jsou stále zázrakem, který se stává asi tak jednou za 200 miliónů porodů.

Od narození se sestřičky podobaly jako vejce vejci, a i nyní v pěti letech jsou od sebe těžko rozeznatelné. Když byly holky malé, rodiče na nich hledali znaménka, podle kterých by si je nepletli, ale žádná nenašli, takže si pomáhali tím, že je nikdy neoblékali do stejného. Teď v tom ale pokračují spíš proto, aby v dcerkách pěstovali individualitu.

„Pro cizí lidi jsou holky stejné, ale pro nás ne. Liší se povahou, úsměvem, projevem. Stačí, aby za rohem něco řekly, a vím, která to je,“ řekla maminka trojčátek Věra Jindrová (31). I zájmy mají různé. Nelinka je velká parádnice, Natálka ráda maluje, a Nikolka nejraději tančí. „Stejné jsou v tom, že nemají rády plněné buchty. Musí být suché,“ usmála se maminka holčiček, které příští rok již půjdou do školy.

Ve školce volají: Trojčátko, pojď sem!

Svoji podobu trojčátka podle rodičů zatím moc nezneužívají. Naopak prý mají poslední dobou problém s tím, že se navzájem pletou. „Občas na sebe zavolají jiným jménem,“ přiznala Jindrová. „Trochu kvůli té podobě i trpí ve společnosti. Ve školce na ně děti někdy křičí, trojčátko, pojď sem,“ oddala Věra Jindrová, která porodila dcery po umělém oplodnění císařským řezem.

Za pět let života holčiček jejich rodiče prý nezažili žádnou těžkou situaci, kterou by nezvládli, i když první dny byly fyzicky i finančně náročné. Miminka spotřebovala denně 15 plenek a k mateřskému mléku měla asi 2,5 litru umělé výživy. Tehdy hodně pomáhala babička a ze zákona měli rodiče nárok na pečovatelku.

Nezmar79 ( 11. června 2012 20:08 )

Dnes se mi dari i BEZ ZNALOSTI GRAMATIKY

Nezmar79 ( 11. června 2012 20:06 )

Tak si tak hezky kritizuju a nakonec sama udelam preklep. Takze oprava: nikoliv "vez znalosti gramatiky", ale "BEZ snalosti gramatiky". Dekuji za pochopeni

Nezmar79 ( 11. června 2012 20:04 )

Tak tak, jak vidno, pravopis neni ani podminkou k tomu, aby se clovek stal redaktorem. Pan Karel Capek by onemel hruzou, kdyby cetl vyplody nekterych redaktoru. A nejen v Blesku. I jiny denni tisk se hemzi nevzdelanymi pisalky vez znalosti gramatiky, ale i bez talentu. Je to ostuda, zvlaste v dobe automatickych korektoru v pocitaci, ktere bud samy opravi, nebo alespon upozorni na chybu. Jenze oni to ti pisalkove ani po sobe nectou, natoz aby se snazili odstranit chyby.

Nezmar79 ( 11. června 2012 19:57 )

Jeden z velmi mala povedenych, peknych clanku, ktere chyti za . Holcicky jsou sladoucke 3 krasne panenky. Preji tem andelickum vsechno nejlepsi a hodne zdravi a radosti v zivote. Ja jsem vzdy chtela holcicku. Sice mi v mladi nebylo doprano, ale nechci si stezovat, protoze mam 2 uzasne syny a ted mam taky sikovneho vnoucka a konecne i vytouzenou vnucku. Deti jsou opravdu slunickem nasich zivotu

dissent ( 10. června 2012 10:21 )

Chudáku,běž raději do školy a hlavně nikoho nekritizuj

Zobrazit celou diskusi