Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Anglii prožili mladíci krušné chvíle: Místo práce přišli o peníze

Podvedenému Dominikovi P. (vlevo) a Michalovi Č. zbyly místo výdělku velké dluhy, které musí nyní splatit
Podvedenému Dominikovi P. (vlevo) a Michalovi Č. zbyly místo výdělku velké dluhy, které musí nyní splatit  (Autor: Foto Blesk – Slávka Červená)
Autor: sč, mokk - 
4. června 2012
08:23

Tak dopadla pro středoškoláky ze Zlínska jejich brigáda snů v Anglii. Místo výdělku totiž každý z nich přišel o bezmála 10 tisíc! Většinu peněz na poplatky agentuře i na cestu si půjčili a nevědí, z čeho je splatí.

Michal Č. a Dominik P. si agenturu, která jim slibovala práci v Anglii, našli na internetu. Nabízela zaměstnání v balírně ovoce a ubytování přímo na farmě. Na hodinu byl výdělek šest liber (zhruba 190 Kč). „Chtěli předem zálohu 50 liber na osobu, tedy 1500 Kč. Ostatní agentury až 300 liber. Komunikovali jsme s člověkem, který o sobě tvrdil, že je koordinátorem pro Česko,“ vyprávěl Dominik P.

Mladíci letěli do Londýna a pokračovali autobusem a taxíkem. Na farmě se ale dozvěděli, že jim tam žádná agentura práci nezařídila. „Čekali jsme tam dalších osm hodin, sháněli jsme práci, ale marně. Vzhůru jsme byli už 36 hodin. Vrátili jsme se do města, kde jsme se snažili další dva dny. Práce nebyla ani tam,“ pokračoval Michal Č.

Peníze jim došly, a tak vyrazili na českou ambasádu. Tam jim poradili, aby co nejdříve odjeli domů. Autobus jim ale jel až za 27 hodin. Jízdenky musely mladíkům rezervovat a zaplatit jejich přítelkyně v Česku. „Spali jsme na nádraží a v metru, odkud nás vyhodili. Venku bylo okolo nuly. Byl to hrozný zážitek,“ vzpomíná Dominik.

Po společnosti, která je napálila, požadovali mimosoudní vyrovnání. Pracovníci agentury si je mezi sebou přehazovali a pak jim přestali brát telefony. Podvod už ohlásili na policii, která všechno prověřuje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

czechmonster ( 20. ledna 2013 14:06 )

Škoda, že v článku není uvedené jméno agentury. Snažím se najít nějakou rozumnou, nevíte někdo o nějaké? Našla jsem na stránkách http://www.lochneska.cz/zkusenosti-zahranicni-pracovni-agenturou-agentury-prace-anglie seznam různých agentur, avšak u všech hned uvádějí negativa - takže tam píšou, že by Češi měli jet do Anglie spíše na vlastní pěst. Tak nevím . Nějaké tipy?

e.44 ( 5. června 2012 12:57 )

Jenom jsi tu popsal další případ nepoužívání mozku, takže jsi mi dal nechtěně zapravdu.

e.44 ( 5. června 2012 12:55 )

Je mi jasný, že být mnou, nebyl by sis tak jistý, jelikož tvůj stoletej mozek, nebo kolik ti to vlastně je, by rozhodně nezvládnul řešit tucty složitých rozhodnutí denně.

e.44 ( 5. června 2012 12:53 )

To píšeš o sobě? Právě ty tu všechny shazuješ a snažíš se poučovat. Nikdo ti neni dost dobrej. Já na rozdíl od tebe kolem sebe nevidím samé blbce. Naopak, spoustu chytrých inteligentních lidí + pár blbců, co se nechají podvést nebo jinak napálit.

gogo ( 5. června 2012 08:53 )

Máte nadstandardní sebevědomí. Zatím. Věkem ho budete postupně ztrácet. To mi věřte... Vidět kolem sebe samé blbce není zrovna rozumné vidění světa...

Zobrazit celou diskusi