Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena v domácnosti (56) pašovala kokain za 50 milionů! Teď jí hrozí trest smrti

Autor: ČTK, ljš - 
28. května 2012
11:50

Nenápadná hospodyňka Lindsay June Sandiford (56) přiletěla na Bali pod záminkou dovolené. V kufru přitom měla schovaných 5 kilogramů kokainu v hodnotě asi 50 milionů korun. Policisté ji dopadli a ženě teď hrozí trest smrti.

Past na 56letou Britku sklapla na letišti na ostrově Bali. Policisté nechali její zavazadlo projít rentgenovým zařízením a pod jeho podšívkou našli kokain v hodnotě 2,5 milionu dolarů (50 milionů korun). Pokud bude shledána vinnou, hrozí jí trest smrti.

Indonéští celní úředníci neváhali a svůj "úlovek" předvedli novinářům. Lidsay se svůj obličej před objektivy fotografů snažila zakrýt marně. Jejím třem spolupachatelům bylo ale umožněno svou identitu skrýt. Policisté jim na hlavu dali černé kukly.

Lindsay přicestovala na Bali letecky z Bangkoku 19. května. V jejím kufru bylo nalezeno 4,7 kilogramu kokainu, který má v Indonésii pouliční cenu 23 miliard indonéských rupií, což odpovídá 50 milionům korun. Na zásilku již čekali tři další Britové a indický státní příslušník. I ty se policii podařilo vystopovat.

Za pašování drog smrt

Indonésie má nesmírně přísné drogové zákony a usvědčení pašeráci jsou zde pravidelně popravováni. Na smrt čeká v indonéských věznicích nyní více než 140 lidí. Celou třetinu z nich tvoří cizinci. Trest smrti přitom hrozí už za dodávku o hmotnosti několika gramů.

Jednou z nejznámějších zadržených pětatřicetiletá Australanka Schapelle Corby, která byla odsouzena za pašování čtyř kilogramů marihuany. Odpykává si dvacetiletý trest, který jí byl však nedávno snížen a žena doufá, že by mohla být v roce 2015 omilostněna.

Dva měsíce v krutých podmínkách indonéského vězení si vysloužil i teprve čtrnáctiletý chlapec, protože u něj policie našla menší množství marihuany pro vlastní potřebu.

Od roku 2005 za mřížemi čekají na smrt také dva ze sedmi příslušníků australského drogového gangu "Bali Nine". Ostatní dostali velmi vysoké tresty.

 

rbwtrnava ( 28. května 2012 22:51 )

 hrozne, ani nevyzeraju, ze by im to vadilo, ti to musia mat v hlave vypatlane... ked budete niekedy zaspavat, spomente si, ake peklo asi oni budu prave niekde prezivat...

mandat ( 28. května 2012 21:44 )

V dnesni dobe najdou i par gramu a ona taha cely kufr. Amaterka.

zelena.karkulka ( 28. května 2012 18:35 )

idiotka,dobře jí tak

werewolfgirl ( 28. května 2012 18:23 )

Nelituju ji, ani trošku. moc dobře věděla, jak přísné jsou tam zákony. A že si chtěla přivydělat? Uvědomuje si ta dáma, kolik lidí ta droga dokáže zabít?

Lucio1 ( 28. května 2012 17:06 )

Přesně tak., nic jiného si ta pakáž nezaslouží..Vypadá chudák nešťastně, copak by ty drogy všechno způsobily? Na to měla myslet když je táhla v kufru přes hranice a viděla jen prachy...

Zobrazit celou diskusi