Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medvídci Kuba a Toby se proběhli ve výběhu: Pěkně je to zmohlo

Autor: Gabriela Peringerová - 
25. května 2012
19:32

VIDEO: Na průzkum výběhu Beringie konečně  vyvedla medvědice Kamčatka medvídky Kubu a Tobyho. Od jejich narození na konci ledna je až do pátku chovatelé drželi v porodním boxu a na přilehlém zamřížovaném plácku, aby se nesetkali s otcem medvíďat Jelizarem.

„Dnes se nám Jelizara podařilo zahnat do zázemí a Kamčatce jsme tak mohli otevřít výběh. Vyloženě si to i s mláďaty užívala,“ popsal chovatel Miloslav Walter.

Video Medvídky Kubu a Tobyho mohou návštěvníci zahlédnout za skleněnou stěnou v zadní části výběhu. - Gabriela Peringerová
Video se připravuje ...

Ve výběhu se nyní budou oba medvědi střídat. Jelizar se s mláďaty potká nejdřív v zimě. „Nemáme strach, že je sežere, ale v zimě jsou zvířata zakrmená a v klidu. Už jsme je seznamovali přes mříže a zdá se, že i Jelizar má tendenci mláďata chránit,“ dodal chovatel.

Medvíďata, která se stále držela při matce, také poprvé vyzkoušela vodu v jezírku. Nakonec si trojice medvědů našla pohodlné místo k odpočinku na prosluněném písčitém svahu v zadní části výběhu. Právě tam je za skleněnou stěnou uvidí podle chovatelů návštěvníci nejčastěji.

kasandra226 ( 26. května 2012 11:04 )

Jsem moc ráda, že Kamčatka vyvedla mladé již do výběhu. Výběh s mláďaty Kamčatky můžete sledovat na online stránkách ZOO Brno na adrese http://www.zoobrno.cz/cs/videogalerie. Zde si můžete vybrat ze tří variant online přenosů: spodní výběh,brána nebo jezírko. Nyní se nalézají ve spodním výběhu. Hodně návštěvníků přeji ZOO Brno a zdraví mláďatům.

naidka ( 26. května 2012 09:58 )

Medvídků je mi trochu líto. Co je ještě čeká, když o jejich osudech rozhodují lidé?

vladimirsmo ( 26. května 2012 00:55 )

Shanite bezpecny privydelek z domova? Viz http://kuc.cz/dv12dv

Zobrazit celou diskusi