Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (18) vyhrožoval vražděním dětí na hřišti, byl obviněn z vydírání

Autor: Pavel Ryšlink - 
25. května 2012
10:00

Teprve osmnáctiletý mladík je šíleným vyděračem, který na sídlišti v Olomouci vyhrožoval vražděním dětí. Vadilo mu dětské hřiště. Včera ho policisté obvinili z vydírání, za což mu hrozí čtyři roky kriminálu.

„Nedojde-li do 31. 5. 2012 k přesunu tohoto hřiště, zavraždím náhodné dítě na tomto hřišti. Stejně jako Andres Brievik jsem obeznámen s faktem, že pro konání úřadů je nutno zabít,“ napsal šílenec minulý čtvrtek na zeď vedle hřiště s pískovištěm, skluzavkou a dětským kolotočem. „Díky intenzivní operativní práci se nám podařilo včas vypátrat a zadržet podezřelého,“ sdělila včera policejní mluvčí Eva Čeplová.

Žádný šílený stařík, mladý kluk

Teroristou přitom není žádný nerudný stařík. „Jde o osmnáctiletého mladíka,“ konstatovala Čeplová s tím, že muž se k činu přiznal. Policisté ho obvinili z poškozování cizí věci a vydírání. Na to pamatuje zákon trestní sazbou až čtyři roky kriminálu.

Myslel to smrtelně vážně

Podle olomoucké grafoložky Romany Kolaříkové myslel mladík své výhrůžky smrtelně vážně. „Na první pohled je patrné, že nejde o nějaké nevinné vyjádření. Po hlubším prozkoumání je jasné, že jsme konfrontováni s nevyhraněnou osobností se sadistickými rysy. Pisatel nemá ustálený žebříček hodnot, v životě tápe a je dost pravděpodobné, že se nedaří na více rovinách jeho života,“ řekla Blesku Kolaříková s tím, že pisatel nepřijímá zodpovědnost za svůj život, je frustrován a za příčinu zla považuje hrající si děti. Podle grafoložky z nápisu doslova kapala krev.

Video Výpověď sousedky, bydlící s šílencem na patře - Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Je to šílená rodina

Grafoložce dávají za pravdu i sousedé v domě. „Tam to bylo něco šíleného. Já jsem si kolikrát říkala, že se tam něco musí stát. Byly tam děsivé hádky a padala tam strašlivá slova,“ konstatovala sousedka na patře. Muž z vedlejšího domu Blesku řekl: „Často se z jejich oken nesl řev na celé sídliště a nebylo nic výjimečného, když ven létalo i nádobí.“

Jak Blesk zjistil, v domě na olomouckém sídlišti u parku Malého prince, kde je několik dětských hřišť, žila matka se třemi syny a dcerou. „Chlap od nich před časem odešel. Asi to s ní už nemohl vydržet. Ona je to, čemu se říká semetrika,“ tvrdí sousedé s tím, že k synům se žena chovala velmi necitelně. „Všichni si od začátku mysleli, že to bude jeden z nich. Ona z nich prostě vychovala psychopaty,“ shodují se sousedé.

Zobrazit celou diskusi