Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karlovarští záchranáři zapomněli na mrtvolu, všimli si ji až po čtyřech dnech

Ilustrační foto. Selhání záchranářů způsobilo, že se převážená mrtvola ocitla na čtyři dny opomenuta v jedné z místností záchranné služby
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, Zuzana Rathouská - 
22. května 2012
20:33

Pracovníci záchranné služby fatálně selhali. Muže, který při čtvrtečním převozu zemřel, nechali ležet v jedné z místností určených záchrance. Po čtyřech dnech, kdy mrtvola zůstala při pokojové teplotě opomenuta, ji náhodou nalezli.

 

Po uplynutí lhůty dané předpisy, si měla tělo vyzvednou pohřební služba. Záchranáři ale dispečerům nepředali potřebné informace. Tělo tak zůstalo po čtyři dny ležet při pokojové teplotě v jedné z místností záchranné služby.

Dříve byla těla zemřelých odvážena do nemocnice. Její vedení se však proti zavedenému postupu vzbouřilo. " Tato praxe funguje na záchrance od doby, kdy ji vedl bývalý ředitel Ivo Tukinský. Neexistuje na to žádný předpis, bylo to prostě nepsané pravidlo, protože nemocnice v kraji odmítaly od záchranné služby těla zemřelých přebírat s tím, že na to nejsou uzpůsobené," řekla serveru iDNES.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Barbora Silná.

"Pracovníci záchranné služby si těla všimli náhodou až v úterý. Nyní vyšetřujeme, kde došlo k chybě. Pracovníky, kteří pochybili, čeká zcela jistě postih," dodala Silná. Podle jejích slov se začne s nemocnicemi vyjednávat o změně postupu.

 

 

lukreciaborgia ( 22. května 2012 21:40 )

Pro janast-co tu melete o dr.Rathovi??Doktor Rath nikdy na záchrance nepracoval,je specialista endokrinolog,pracoval a kandidaturu si dělal na Bulovce po 89 roce si vybudoval svoji ambulanci.Ale jinak souhlasím,že na záchrance pracuji machři a je to práce náročná a odpovědná.

janast ( 22. května 2012 20:54 )

tak myslím, že je dost nefér házet všechny do jednoho pytle. Pokud s tím vysvědčením myslíte Ratha, tak ten ani jako lékař nejezdil, jen pracoval v kanclu na záchrance. Jinak myslím, že být lékařem na záchrance je velmi náročná a odpovědná práce.

raduzkaxxx ( 22. května 2012 20:39 )

asi jsou málo placení, tak jeden padělá vysvědčení a další zapomenou mrtvolu - příště zapomenou nemocného - čeho se ještě lze dočkat ?

Zobrazit celou diskusi