Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf katolických exorcistů: Emanuela (15) byla před 30 lety unesena pro vatikánské orgie

Emanuela (15) záhadně zmizela téměř před 30 lety. Přesto dodnes lidé před Vatikánem protestují za odhalení pravdy o jejím únosu
Emanuela (15) záhadně zmizela téměř před 30 lety. Přesto dodnes lidé před Vatikánem protestují za odhalení pravdy o jejím únosu  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, zun - 
22. května 2012
22:21

Hlavní katolický vymítač Gabriela Amortha (85) již po několikáté udivuje svět svými šokujícími teoriemi. Nyní se pustil do objasňování záhadného zmizení italské dívky Emanuely (tehdy 15), která je nezvěstná od roku 1983. Podle něj byla unesena, aby mohla být po chuti vatikánským zvrhlíkům.

Emanuela Orlandi, dcera vatikánských pracovníků, je nezvěstná od roku 1983. Tehdy jí bylo 15 let. Policie dodnes nezjistila, co se dívce stalo. Vládlo všeobecné přesvědčení, že její zmizení má na svědomí místní gangster Enrico De Pedis.

Otec Gabriel Amorth to však vidí jinak. Podle něj nešlo o žádné vyřizování kšeftů. Dívka měla být unesena za účelem sexuálního vykořisťování. "Už v minulosti bylo řečeno (zesnulým) archivářem Ducou, že byl požádán, aby za pomoci vatikánských četníků sehnal dívky pro různé večírky," uvedl exorcista. "Věřim, že Emanuela skončila někde v těchto kruzích. Mám motivy domnívat se, že šlo o sexuální vykořisťování," dodal Amorth.

Není to první prohlášení, kterým vůdce vatikánských vymítačů udivil svět. Před pár lety se nechal slyšet, že Harry Potter a jóga jsou prací Satana. Několik roků před tím pro změnu prohlásil Hitlera a Stalina za posedlé ďáblem.

Přestože otec Amorth tvrdí své, spojitost s dívčiným únosem potvrdila i mafiánova milenka. Jenže až poté, co byl De Pedis zavražděn svými kumpány. Roku 2005 se do živého televizního vysílání dovolala neznámá osoba, která oznámila, že vodítko k pachateli únosu a vraždy leží v hrobě zastřeleného gangstera. Vatikán stopou dlouho přehlížel. K činu se odhodlal až letos. Tělo De Padise bylo exhumováno a hrobka prohledána. Zatím nebylo s jistotou určeno, zda se v ní ostatky nezvěstné dívky nachází nebo ne.

Samotné uložení ostatků známého mafiánského bosse vyvolalo neblahou pozornost. Pohřbít gangstera v centru Říma do baziliky, to se jen tak nevidí. Existuje také silné podezření, že měl De Pedis s Vatikánem finanční pletky.

 

Zobrazit celou diskusi