Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kalouskovi hrozí 3 roky vězení! Zpěváka a člena ODS stíhá policie

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
18. května 2012
09:27

Policie nachystala obžalobu na Jana Kalouska, známého zpěváka a pražského zastupitele za ODS. Zapletl se údajně do pojistného podvodu, díky kterému vznikla škoda kolem 50 milionů korun.

Policie podala návrh na obžalobu zpěváka a komunálního politika Jana Kalouska. Údajně je zapletený do pojistných podvodů, které několik let prováděl jeden autoservis. Dnes již sice neexistuje, přesto se nyní bude jeho případem policie zabývat.

Autoservis prý vedl dvojí účetnictví - jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Vznikla tak škoda ve výši 50 milionů korun. I Kalousek si v servisu nechával opravovat auto a o podvodu musel podle vyšetřovatelů vědět. Ba co víc, sám se jej účastnil. V případu však vedle něj figuruje další sedm desítek lidí.

"Spis jsme předali Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 1 s návrhem na podání obžaloby," uvedla nyní pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) již dříve uvedl, že případ zatím řešit nebude a počká, dokud nebude uzavřen.

Kalouskovi tak hrozí až 3 roky vězení. Svou vinu však již dříve popřel. "Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," řekl již dříve televizi Nova na svou obranu zpěvák a zastupitel Kalousek.

bobesbobo1968 ( 18. května 2012 12:36 )

Také jsem si myslela že je to ten pravý Kalousek ale zase nic.

bobesbobo1968 ( 18. května 2012 12:36 )

Tak by si měla naše policie posvítit na naší vládu. A kdyby šli do parlamentu a posl. sněmovny nemuseli by nikde lítat a mohli zavírat v klidu a teple.Rath je snad jen začátek této čístky.

marie60 ( 18. května 2012 11:55 )

Kolikrát čtu, že lidi brblou na ODS a zas je volí.Já jsem volila VV v domnění, že budou dobří ale jak každý ted´ mohl poznat, jsou to taky dacani.Nevím už, koho bych měla volit, bude to vážně těžké rozhodování.

marie60 ( 18. května 2012 11:49 )

..jak si člověk jen přečte první větu, tak se hned většině zatetelí u srdíčka. To by bylo, aby šel pan chemik za mříže. Toho se asi nikdo nedočká.

miglandc ( 18. května 2012 11:27 )

Zatím ještě se hrozí vězením ale mafie se zbavuje svých koní jiným spůsobem...

Zobrazit celou diskusi