Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podivínský advokát: Zastřelil manželku! Nikdo neví proč!

Autor: Vlaďka Hradská - 
16. května 2012
21:54

Kriminalisté den po dni rozplétají podivnou vraždu manželky (56) strakonického advokáta Josefa S. (61). Policie muže, který se pár hodin po tragédii zhroutil, obvinila z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Právník je v cele a čeká na uvalení vazby.

Co všechno se za zdmi panelákového bytu stalo, ale stále není zcela jasné. Podle policistů právník ženu zastřelil v pondělí po 6. hodině ráno načerno drženou pistolí. V době tragédie byli v třípokojovém bytě i jejich dva dospělí synové.

„Případ je obtížný. Podrobnosti nebudeme sdělovat. Mechanismus usmrcení  potvrdila soudní pitva,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Lidé měli advokáta za podivína

Tragédie otřásla obyvateli města. Podle mnohých to byli spořádaní, vzdělaní a nekonfliktní lidé. Jiní ale viděli advokáta jako podivína, který měl slabost pro turistiku, sbíráních starožitností a shromažďování věcí všeho druhu. Jejich byt tomu odpovídal. Byl přeplněn nejen sbírkovými předměty, ale především haldami různých věcí.

„Muselo se mu hnout v hlavě. Jinak si to nedovedu vysvětlit,“ komentoval tragédii jeden ze sousedů. Tuto verzi nepřímo potvrzují i někteří advokátovi kolegové. Podle nich měl dlouhodobé psychické problémy.

Sousedy vražda otřásla

„Nevím o tom, že by se hádali. Jsem z toho zděšen. Žádnou střelbu jsem ale neslyšel a to bydlím jen o patro výš,“ řekl Blesku Milan Kraus. „Byla to hodná a mírná paní, pracovala v pojišťovně. Vůbec to nechápu,“ dodal další soused.

Asi 3 hodiny po tragédii se advokát zhroutil. Záchranka ho odvezla do strakonické nemocnice, kde zůstal na pozorování pod dohledem policie. Moc dlouho si tam však nepobyl. Už večer si ho policisté odvezli.

junior87 ( 20. května 2012 21:38 )

chudáci děti......

hofihofi ( 17. května 2012 03:10 )

Jak jedmoduche, kamarad sice nevrazdsil, jen se rozvedl a na otazku - proc, vzdyt byla docela hodna, odpovedel: Draoa mne, mozna, ze byla hodna, ale proste mne srala.

Zobrazit celou diskusi