Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt ženy ve Strakonicích: Zabil ji podivínský advokát?

Autor: Vlaďka Hradská, simao.k - 
15. května 2012
07:01

VIDEO: Nikdo ze sousedů neslyšel střelbu, hádky nebo cokoliv, co by nasvědčovalo tomu, že se blíží tragédie. Přesto nyní jihočeští kriminalisté vyšetřují zatím poněkud záhadnou vraždu zhruba padesátileté ženy, ke které došlo v paneláku na strakonickém sídlišti mír v rodině advokáta a patrně i podivína Josefa S.

Podle jedněch byla rodina strakonického advokáta Josefa S. spořádaná, bezproblémová a vzdělaná. Podle jiných byl tento muž podivín, který měl slabost nejen pro turistiku, ale i sbírání starožitností a vůbec věcí všeho druhu.

Ať tak či tak, za zdmi jejich panelového bytu každopádně došlo včera ráno k tragédii, při které byla podle informací Blesku nejspíš zastřelena manželka právníka. Muž se o pár hodin zhroutil a skončil ve strakonické nemocnici, kde ho hlídá policie.

„Vyšetřujeme násilnou smrt asi padesátileté ženy. Zatím není jasné, zda šlo o nešťastnou náhodu, sebevraždu nebo vraždu. Vše napoví soudní pitva a výpovědi svědků,“ sdělil krátce jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Nechtěl ani spekulovat, jak žena zemřela.

Sousedé nic neslyšeli, smrt ženy je překvapila

K tragédii došlo včera krátce po šesté hodině ráno na strakonickém sídlišti Mír. Sousedi byli hrůznou událostí zaskočeni.

„Nevím o tom, že by se hádali. Jsem z toho zděšen. Žádnou střelbu jsem ale neslyšel a to bydlím jen o patro výš,“ řekl Blesku Milan Kraus. „Byla to hodná a mírná paní, pracovala v pojišťovně,“ dodal další soused.

Co se za tragédií skrývá, zatím není jasné. V době smrti byly v bytě 3+1 ještě manžel a 2 dospělí synové. Přibližně 3 hodiny po tragédii přijela na místo i záchranka. Odvezla advokáta, který se zhroutil, do strakonické nemocnice, kde ho od té doby hlídá policie.

Pátrání ztěžují hromady předmětů

„Více budeme vědět, až vyslechneme svědky a bude mít v ruce výsledky soudní pitvy. Byt musíme důkladně prohledat,“ dodal Matzner. Podle dobře informovaného zdroje je byt přeplněný věcmi a pátrání potrvá déle, než je obvyklé.

Jeden ze svědků uvedl, že střádání měla patrně advokátova rodina zažité, neboť před 20 lety bydlela v 1+1 a už tenkrát měli uprostřed pokoje složený na hromadě starožitný nábytek.

Video  Jihočeský policejní mluvčí o vraždě ve Strakonicích  - Blesk - Vlaďka Hradská
Video se připravuje ...

kdoasi ( 15. května 2012 16:11 )

Tahle věta je v článku opravdu dost nešťastně formulována...to spíš vypadá na podivínskou redaktorku

manolla1 ( 15. května 2012 12:45 )

!!!

manolla1 ( 15. května 2012 12:45 )

Na turistice a sběratelství nic podivného není, ale pokud Vás někdo pozve do bytu a nemáte se jako host kam posadit - byt je zavalen harampádním, aj. od podlahy až ke stropu, pak si myslím, že je to podivné víc než dost. Jsou to lidé "vzdělaní"-ale jinak ujetí - A NENÍ JICH MÁLO ....

zamlzena ( 15. května 2012 07:40 )

Tajy znám jednoho podivínského advokáta, který to seká jako Baťa cvičky a peníze dává do investičního fondu,který založil. Vysoká škola není zárukou ničeho.....

Zobrazit celou diskusi