Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívka (12) utíkala dělat prostitutku: Aby měla na heroin!

Dětská prostituce straší vlády v řadě zemí světa. Velká Británie není výjimkou. Na denním pořádku jsou tam útěky dívek z nápravných zařízení, aby si mohly vlastním tělem vydělávat (ilustrační foto)
Dětská prostituce straší vlády v řadě zemí světa. Velká Británie není výjimkou. Na denním pořádku jsou tam útěky dívek z nápravných zařízení, aby si mohly vlastním tělem vydělávat (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, Zuzana Rathouská - 
14. května 2012
06:45

V zaostalé zemi, kde jsou životní podmínky složité, by se člověk nedivil ničemu. Jenže tenhle příběhmalé Emmy (12) pochází z Velké Británie. A navíc není ojedinělý. Objevuje se stále více případů dívek, které z dětských domovů utíkají proto, aby mohly prostituovat a vydělat si tak na drogy.

Život chovankyně, která po nocích utíká z ústavů pryč, aby si mohla vydělat na drogy, popsala deníku Daily Mail nyní dvanáctiletá Emma. A její zpověd je šokující. Za poslední dva roky vystřídala 14 zařízení a dělala si takřka, co chtěla. Venku se pohybovala po jedenácté hodině zcela běžně a co víc, nikoho ani příliš nezajímalo, když nepřišla na noc vůbec.

"Chtěla jsem najít lásku, tak jsem se dostala k drogám a pasákovi," popisuje svou cestu za prostitucí dvanáctiletá (!) dívka. Alarmující je, že její noční výlety personál neregistroval anebo hůř, nezajímal se o ně. "Vůbec se nestarali. Byla jsem na heroinu a dělala svou práci," říká mladá dívenka a na mysli má prostituci.

V dětských domovech po Velké Británii Nyní je nyní umístěno asi 1800 dívek. Ze statistik lze vyčíst, že za posledních 5 let je evidováno přes 600 případů, kdy děvčata potají odcházela za prostitucí! Některá z nich se do domovů přestala vracet úplně. Je třeba mít na vědomí, že už tak značně vysoká čísla vypovídají jen o prokázaných případech. Ale znáte to, kde není poptávka, není ani nabídka...

A situace se vůbec nezlepšuje. Problémy s dětskými domovy obecně se však v Británii táhnou od nepaměti. Ač byly zrušeny ty velké, kde docházelo ke zneužívání ze strany personálu, a preferovány jsou nyní menší zařízení s důslednějším a osobitějším přístupem, potíže stále přetrvávají. Jen trochu jiného druhu.

georgik ( 10. listopadu 2012 03:39 )

No, Anglicanky to urcite nebudou, kdyz je to foceny nejspis v Thajsku, ty Sherlocku!

venxa ( 14. května 2012 18:30 )

Ty slapky na fotce jsou vesmes niggers, tak jaky anglicanky!

Zobrazit celou diskusi