Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rekonstrukce Janouškovy nehody: Kmotr tu paní musel vidět!

Autor: Kateřina Kycltová, Richard Veselý, Kjos - 
11. května 2012
04:44

Blesk předběhl vyšetřovatele a pokusil se zrekonstruovat situaci, která předcházela nehodě lobbisty Janouška, při které srazil ženu vietnamského původu. Zdá se, že kmotr musel tu paní vidět!

Vypůjčili jsme si stejný typ vozu, tedy terénní Porsche Cayenne. Redaktorka Blesku sehrála Janouškovu oběť. Měří kolem 160cm jako zraněná Vietnamka.

A výsledek? Pražský kmotr musel horní polovinu její postavy před svým vozem vidět, a to i v momentu, když byla u jeho boku. Tvrzení, že o ní při rozjezdu nevěděl, tedy neobstojí.

Co se v březnu stalo?

Pohádkově bohatý kmotr Roman Janoušek (43), který v březnu opilý srazil autem Vietnamku (51), se může vyhnout trestu! Žena u výslechu uvedla, že ji Janoušek nesrazil úmyslně. Místo deseti let za mřížemi by se s ní tedy pražský kmotr mohl vyrovnat několikamilionovým odškodným

Janoušek ji málem zabil, zraněnou ji nechal na ulici a ujel… Ona mu teď svojí výpovědí zřejmě pomohla, aby se vyhnul vězení! Z úmyslného činu je neúmyslný: V okamžiku nehody prý „nenavázali oční kontakt“. Janoušek Vietnamku neviděl a nesrazil ji úmyslně. Tak se dá shrnout její výpověď na policii v podání Janouškova advokáta Víta Širokého. Podle něj už zraněná Vietnamka netvrdí, že ji Janoušek srazil schválně, jako tomu bylo ihned po nehodě.

Moje klientka si to už nepamatuje…

„Moje klientka uvedla, že kdyby ji pan Janoušek opravdu chtěl srazit, mohl by tak udělat už dříve, když stála přímo před středem kapoty a zaklepala na ni. To, co se stalo, si ale vzhledem k okolnostem nemusí přesně pamatovat,“ řekl Blesku advokát poškozené Josef Lžičař. Rozhodující podle něj nyní bude plánovaná rekonstrukce, při které se bude zkoumat, jak se nehoda stala. Podivné je podle Lžičaře na výpovědi jeho klientky to, že údajně jako první ucítila náraz do levé nohy. Při cestě k pravému přednímu okraji Janouškova porsche by ale musela být k autu otočena pravou nohou.

 Žena při nárazu utrpěla zlomeninu levé nohy v bérci a kotníku, pěti pravých žeber a otřes mozku. To si advokát vysvětluje tím, že auto při prudkém startu poskočilo, žena se po něm svezla a její tělo se pootočilo.

Ze zločinu je přečin?

Obhajoba se zjevně snaží o překvalifi kování ze zločinu na přečin z nedbalosti. Z maximální sazby deseti let vězení by se tak mohly stát dva roky, podmínka, nebo dokonce jen mimosoudní vyrovnání. To by se mohlo vyšplhat až na několik milionů.

gogo ( 11. května 2012 18:55 )

To nemá cenu. V zemi, kde každý zloděj si může dnes z nakradeného koupit beztrestnost jako ve středověku odpustek, nemá cenu o tom diskutovat. Jen si to dobře, dobře pamatovat. Až budou volby...

milofr ( 11. května 2012 17:55 )

podvodníci, grázlové a politici jsou v Česku svatí a netrestatelní, ani za ten alkohol a útěk před policií se tomu šmejdovi Janouškovi nic nestane

khubicek ( 11. května 2012 16:59 )

jasny dukaz toh, ze dnes ma kazdy svoji cenu.... v tomto pripade bych to videl na 10 mega minimalne... ale ta cena tam je...

balvan7 ( 11. května 2012 16:49 )

Stačí mít známé a kamarády na určitých místech, na účtech pěkný balík peněz,potom to jde jako po másle!

vojjaksvejk ( 11. května 2012 16:19 )

Kdo umí ten umí ostatní v našem kocourkově jenom čumí ))) Ze Švejka: Nechat se chytit odsoudit a oběsit může jenom blbec pánové .

Zobrazit celou diskusi