Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nové plány německého školství: Hitlerova kniha do všech škol!

Autor: INT, Lucie Marková - 
5. května 2012
19:12

Zní to překvapivě, ale přesně o tomto kroku uvažuje spolková země Bavorsko v Německu. Rozhodnutí vydat komentovanou knihu Můj boj (Mein Kampf) podporuje i sdružení učitelů. Zpřístupnění knihy by mělo zabránit hlavně mladým v tíhnutí směrem k neznámé extrémní pravicové ideologii.

Německé sdružení učitelů podporuje plány spolkové země Bavorsko na vydání komentovaného svazku Hitlerovy knihy Mein Kampf. Učitelé si představují rozdání svazků do všech škol.

"Pro dobré historické vzdělání je alespoň na vyšším stupni gymnázia nutné kritické zkoumání původních pasáží z Hitlerova "Mein Kampf"," uvedl prezident asociace Josef Kraus. Do té míry má být vydána komentovaná vědecká verze určená pro školy.

"Verze Mein Kampf pro studenty, financovaná spolkovou zemí, bude obsahovat mladým lidem snadno srozumitelný komentář expertů. Chceme jasně ukázat, jak absurdní, až do katastrofálních důsledků, tato kniha je," řekl bavorský ministr financí Markus Söder. 

Po konci druhé světové války dostala právě spolková země Bavorsko jako jediná právo na dotisk Hitlerovy knihy. Doposud se jí vždy podařilo zabránit v publikaci v Německu. Jenže v roce 2016 autorská práva Bayernu zaniknou a knihu bude možné tisknou kdokoliv. Právě proto chce země uvést komentovanou knihu na trh ještě teď.

gogo ( 6. května 2012 21:07 )

Asi jako smrt...

gogo ( 6. května 2012 21:02 )

Pán je sudetský Němec ? Nebo trpí ztrátou soudnosti ? Nebo trpí ztrátou paměti ? Pokud je Čech (o čemž na základě jeho "úvahy" silně pochybuji), tak bych mu chtěl jen říci, že kdyby Němci zvítězili, tak by nikdy tuto "úvahu" napsat nemohl, protože by se ani nenarodil, protože již jeho rodiče, či prarodiče by zemřeli v německém koncentráku, v Mathausenu, nebo v Kobylisích na popravišti ještě mnohem dříve, než by ho mohl někdo zplodit !

gogo ( 6. května 2012 20:58 )

Tvůj zjednodušený pohled na svět je "obdivuhodný" ....

gogo ( 6. května 2012 20:57 )

Přesně tak ...

vary ( 6. května 2012 12:30 )

 Jéé. Co je to za pána?? Vypadá velmi mile.

Zobrazit celou diskusi