Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Anonymous plní hrozby: Napadají weby parlamentních stran

Autor: ČTK, lm - 
28. dubna 2012
11:50

Přívrženci hnutí Anonymous v sobotu přetížili weby koaličních stran TOP09, ODS i opozice KSČM a ČSSD. Stránky Věcí veřejných a LEV 21 jim za to zřejmě nestály. Zablokováním webů podpořili aktivisté protivládní protest organizovaný v sobotu na Václavském náměstí.

Na protest svolaný iniciativou "Společně za změnu! Chceme skutečnou demokracii!" přišlo dnes před polednem na pražské Václavské náměstí několik desítek lidí. Weby parlamentních stran jsou špatně dostupné, blokovat je na podporu iniciativy slíbili aktivisté Anonymous.

Pod sochou svatého Václava si demonstranti, kteří chtějí odpoledne postavit po vzoru zahraničních protestů stanový tábor na Klárově, začali chystat transparenty. například "Svět patří nám všem", "Global revolution" a "Stop ACTA". Několik účastníků protestu má známou masku Anonymous.

Stanový tábor má vzniknout po vzoru světových protestů Okupujte (Occupy) proti ekonomické a sociální nerovnosti. Městečko vyroste na Klárově a lidé zde hodlají trávit příští dny a týdny.

Aktivisté Anonymous v pátek oznámili, že protest podpoří tím, že v 11:00 zablokují internetové stránky parlamentních stran. Už před termínem se staly nedostupnými stránky TOP 09, později přestal fungovat web ODS i opozičních ČSSD a KSČM.

Demonstranti žádají okamžitou demisi vlády a zastavení vládních reforem. Až průvod demonstrantů dojde z Václavského náměstí na Klárov, chtějí zde organizátoři postavit základní infrastrukturu kempu. V táboře se má protestovat proti vládě a jejím reformám, na programu budou diskuse, happeningy či kulturní akce. Iniciátoři doufají, že pražský kemp bude vzorem pro uspořádání podobných akcí v dalších českých městech.

kung-fu-jane ( 28. dubna 2012 17:40 )

pro santakauz: ty už máš také dost, pleteš si neokomunisty s nekomunistama...tak jako místo santa claus máš santakauz (co to je? Svatá kauza? Panenko Marie Podcepenská ty to vidíš?)

djlaro ( 28. dubna 2012 17:00 )

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xfqmOK0St9k?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/xfqmOK0St9k?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object> - SKOPÍRUJTE A VLOŽTE DO PROHLÍŽEČE A VYHLEDEJTE . tO BUDETE KOUKAT !!!

djlaro ( 28. dubna 2012 16:59 )

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xfqmOK0St9k?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/xfqmOK0St9k?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

kung-fu-jane ( 28. dubna 2012 16:54 )

pro santakauz: no vidíš, že se pleteš. Neokomunismus znamená návrat ke komunismu, nebo-li levici. Takže pro levici platí všechna slova na levé straně....

kung-fu-jane ( 28. dubna 2012 16:45 )

pro santakauz: ty jsi určitě naprogramovanej, nebo navedenej...

Zobrazit celou diskusi