Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poplach u vojáků v Beskydech: Medvěd-narušitel v muničním skladu!

Video se připravuje ...
Autor: Slávka Červená - 
28. dubna 2012
07:32

VIDEO: Medvěd z Beskyd má asi opravdu v oblibě zbraně a vojáky. Přesně po týdnu se opět vrátil do vojenského muničního skladu na Novojičínsku. Zachytily ho bezpečnostní kamery.

Huňatý narušitel přelezl plot téměř ve stejném místě jako minule. „Od počátku byl jeho pohyb monitorován. Přijal jsem okamžitě opatření, aby nebyly ohroženy životy zaměstnanců útvaru a obyvatel v okolí. Informoval jsem starostu a další patřičné orgány,“ uvedl velitel vojenského zařízení v Hostašovicích major Miloš Novotný.

Medvěd si ve vojenském areálu hověl 24 hodin. Včera za rozbřesku vylezl zase ven.

Starosta obce upozornil občany na možné setkání s huňáčem na internetu a v kabelové televizi. „Asi se mu u nás líbí, když nás obdařuje návštěvami. Lidé si nyní dávají pozor. Rozhodně upustí od vycházek do hlubokého lesa. Medvěd je sice plachý, ale nikdy nevíte, v jaké situaci se s ním můžete potkat,“ konstatoval starosta Zdeněk Kelnar (44).

Do Hostašovic přijeli i odborníci z Chráněné krajinné oblasti Beskydy (CHKOB) a prohlédli si záběry z kamer. Podle jejich slov jde o mladého, asi tříletého brumlu, který hledá své teritorium. Areál je pro něj atraktivní. Láká ho hlavně klid, smíšené lesy i husté mlaziny. „Podle záběrů to bude samec. Ti podnikají delší výlety a taky má hrb na zádech. Navíc vojenský areál se nachází v migrační cestě zvířat. Ta nechápou, že by plot měla obejít. Jednoduše ho přelezou a jdou dál,“ vysvětlila Dana Bartošová z CHKOB. Podle jejích slov by bylo dobré, kdyby se míša už někde usadil.

semby ( 28. dubna 2012 21:23 )

A všiml si někdo že tam chybí 4 minuty záznamu zrovna jak přelízá??

zaviracispendlik ( 28. dubna 2012 14:13 )

muniční sklad s dírama v plotu????. Tak to u každé číhá jeden voják a to se vyplatí!!!!!!

frantisekvlado ( 28. dubna 2012 09:14 )

Hezkou sobotu Vsem! Kdyby se tu nekdo opet zajimal o moznosti vydelku online, muzu poradit stranky http://vydelky.mysteria.cz ...Mejte se

Zobrazit celou diskusi