Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Načančaná vražedkyně 4 dětí: Chce vidět fotky masakru, který si nepamatuje

Autor: šim, Veronika Pukačová - 
25. dubna 2012
09:16

Vražedkyně čtyř dětí, matka Romana Z., která povraždila své děti zřejmě proto, že nezvládala péči o ně, po týdnu opět stanula před soudem. Dnes jsou na programu výpovědi svědků. Zítra budou promítnuty také fotografie z místa činu. Romana Z. je chce vidět.

Romana Z. je obžalována z vraždy svých čtyř dětí. V Širokém Dole na Svitavsku loni v září zavraždila dvouměsíční Romanku. Lukáška (†2) a Elišku (†5) zřejmě pobodala a podřízla jim hrdlo. Na půdě domu pak udusila nejstaršího syna Davídka (†8).

Právě na půdě se ukrývala vražedkyně. Našli ji tam hned po nálezu prvního mrtvého dítěte, které leželo na prahu domu. Na ně tam narazil otec, který okamžitě bez prohledávání dalších místností odjel pro policii.

Před soudem vypovídá jeden z policistů, který byl na místě činu mezi prvními. "Žena byla schoulená do klubíčka. Když jsme ji oslovili, okamžitě skočila půdním otvorem dolů. Pak částečně chrčela, jen povrchově dýchala, přijela pro ni záchranku," líčí místo hrůzy policista. Žena, oblečená do špinavého trika, byla pořezaná na zápěstí a na nohách.

Policistům zoufalý otec po nálezu prvního mrtvého dítěte řekl, že potřebuje odjet pro nejstaršího syna do školy. V té době byl už nejstarší David také mrtvý. Policie později jeho tělo našla na půdě, bylo přikryté ručníky.

Svědek také popsal, jak v jedné z místnosti našel mrtvolku nejmladšího dítěte. "Viděl jsem kočárek a na něm nějaké hadry a deky. Když jsem se podíval dovnitř kočárku, myslel jsem, že tam leží panenka baby born, ale když jsem se dotkl, zjistil jsem, že je to další dítě. Zdravotní sestra řekla, že je mrtvé," řekl o nálezu dvouměsíční Romanky svědek.

Žena před soudem tvrdí, že si nepamatuje, že kdy měla nějaké děti a partnera. Také proto chce být přítomna v soudní síni ve chvíli, kdy tam budou promítány obrazové záznamy z místa činu.

Krátce před polední přestávkou byl u soudu jako důkaz ukázán nůž a provaz. Soudce ho ukázal obžalované Romaně Z. s dotazem, zda ho poznává. Její odpověď byla krátká: "Ne".

Během celého jednání jen nepřítomně krčí rameny a tváří se, jako by se jí nic z toho, co je v soudní síni pronášeno, netýkalo. Vlasy si schválně nechává spadat do obličeje, aby jí nikdo neviděl do tváře.

Video  Vražedkyně 4 dětí opět přišla v červeném  - Veronika Pukačová
Video se připravuje ...

makmark ( 26. dubna 2012 21:31 )

Breivika za manžela a do nějaké uzamčené místnosti - a můžou se oba navzájem podřezat s velkou chutí a radostí.

zelena.karkulka ( 25. dubna 2012 19:51 )

ale nechtěla,kdyby chtěla,udělala to

zelena.karkulka ( 25. dubna 2012 19:48 )

Cimický se zmůže akorát na osahávání pacientek,byl kvůli tomu i u soudu

sebejka ( 25. dubna 2012 14:31 )

doživotí, konec, tečka a bez fénu a kulmy

tyrkys ( 25. dubna 2012 14:17 )

Ta si to poradila sama. Kdyby jí to někdo poradil pak je stejný hnus, jako tato "matka." Měla si to hodit sama a děcka dát raději do domova, ale mohli být naživu. Každý má nějaké trápení, ale řešit to takto, to je odporné. Zavřít ji do konce života. Bez nároků na propuštění.

Zobrazit celou diskusi