Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Žila jen na přístrojích: 42 dní po smrti porodila dvojčata

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, oj - 
23. dubna 2012
12:59

Mladé Američance Christine Bolden (26) praskla cévní výduť v mozku. Lékaři museli konstatovat, že její mozek je mrtvý. Byla však těhotná. Pod srdcem nosila dva chlapečky. Rozhodli se tedy proto, že ji připojí na přístroje, než budou moct přivést děti na svět.

Christine byla obyčejná mladá žena. Porodu se nemohla dočkat. V jejím mozku však tikala časovaná bomba. Od dětství trpěla mozkovým aneurysma (cevní výduť), o kterém ale nikdo nevěděl.

V březnu jí céva v mozku praskla. Přes veškerou snahu lékařů se mladou ženu nepodařilo zachránit. Lékaři prohlásili, že její mozek je mrtvý. Tělo ale vydrží na přístrojích ještě 42 dnů. To byla dostatečně dlouhá doba na to, aby přežili její nenarození synové.

Alexander a Nicholas se narodili v sedmém měsíci těhotenství. Příkaz k porodu dali lékaři se souhlasem rodiny, když Christine prudce stoupl krevní tlak, což chlapce ohrožovalo.

„Chodili jsme do nemocnice, hladili jí bříško a mluvili s dětmi. Doufali jsme v zázrak. Doufali jsem, že se probudí a ještě uvidí svoje děti. Bůh si k sobě mohl vzít i kluky. Ti nám ale zůstali a to je zázrak,“ řekla Christinina teta Danielle.

Zobrazit celou diskusi