Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Silničáři tvrdí: Při stavbě dálnice někdo stopil 121 milionů

Zvlněná dálnice D47
Zvlněná dálnice D47  (Autor: Foto archiv Blesku)
Autor: Oldřich Tichý - 
17. dubna 2012
17:16

Bojiště: Dálnice D47. Soupeři: Ředitelství silnic a dálnic a firma Eurovia. Kořist: 121 milionů korun. Právě o takový balík připravila podle nejnovějších zjištění silničářů Eurovia stát při stavbě dálnice na Ostravsku. Své podezření už dali policii. Opírají ho o posudek znalců, kteří prý odhalili fígl v účtech.

„Eurovia v průběhu stavby upravovala ceny prací v rozporu se smlouvou. Škoda, která v důsledku toho vznikla, dosahuje podle posudku více než 121,9 milionu korun,“ píše se v trestním oznámení, které má Blesk k dispozici.

Jednoduše lze vše vysvětlit tak, že firma mohla upravovat cenu odvedených prací oproti původní smlouvě o aktuální inflaci. Podle silničářů ale Eurovia kouzlila s čísly tak, že si nakonec účtovala neoprávněně mnohem víc.

„Záhy je vyzvu k vrácení té částky. A nechám přepočítat všechny zakázky, kde by mohlo být podobné podezření,“ řekl šéf silničářů René Poruba.

Eurovia to označila za úsměvné. „Téměř každý týden na nás vymýšlí ŘSD nové útoky a obvinění, které se posléze ukážou být zcela neopodstatněné,“ uvedla mluvčí firmy Petra Kučerová.

Podezřením se bude zabývat speciální tým policistů, který vyšetřuje i další pochybnosti kolem stavby dálnice. K žádným výsledkům ale zatím nedospěli. Pokud by se podezření ŘSD potvrdilo, mohlo by jít o podvod a viníkům by hrozilo až 10 let vězení.

gogo ( 18. dubna 2012 17:00 )

KDO NĚKDO ??? Důchodce musí zaplatit ze svého stále menšího důchodu u lékaře jinak nesmí ani otevřít dveře a na druhé straně létají u nás stamiliony a miliardy vzduchem jak papírové vlaštovky.... To je ta krize ! Krize morálky a práva ...

mariopuzo ( 18. dubna 2012 13:17 )

hihihihi tak jim se to zdá úsměvné...no aby nakonec ty podvodníci nebrečeli u soudu jako Bárta...komici....hihihi

dybley ( 17. dubna 2012 21:35 )

Dostanou do držky!a Kučeravá taky

Lucio1 ( 17. dubna 2012 20:59 )

Chtěl bych vidět ty peníze pohromadě, desítky bank,kampeliček, stovky fondů, vše rozkradeno...a další společnosti..to jsou biliony, teď se to tahá z lidí., ty ale nic z toho nerozkradli, ani nevymýšleli zákony, oni v podstatě žádné nebyly..

pepzed ( 17. dubna 2012 20:53 )

Další škandál,velebnosti,ať se propadnu do západního německa.Tam asi je lepší jak tady.Držte hubu Kelišová a když se něčemu divíte tak jí alespoň zavřete....A já bych řekl následující:Že tady se opět potvrzuje,co čech-to zloděj/myslím tím vrchnost,kde jim nic svatý není.Pepíno.

Zobrazit celou diskusi