Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bárta: Zašlapat se nenechám, kandiduju na hejtmana

Vít Bárta se s politikou neloučí. Chce reprezentovat Plzeňský kraj.
Vít Bárta se s politikou neloučí. Chce reprezentovat Plzeňský kraj.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lm - 
15. dubna 2012
14:12

Odsoudili mě? No a co! Horoucí sliby o tom, že Vít Bárta odejde z politiky, pokud bude odsouzen, jsou ty tam. Superguru Věcí veřejných si z rozsudku hlavu nedělá. Právě naopak, hodlá rozjet další politický byznys, tentokrát na krajské úrovni. Chce totiž kandidovat na hejtmana Plzeňského kraje.

Dosavadní neformální lídr Věcí veřejných (VV) Vít Bárta bude kandidovat v krajských volbách v Plzeňském kraji. Chce tím bojovat za očistu svého jména a střetnout se s lídry plzeňské ODS Jiřím Pospíšilem a Romanem Jurečkem, kteří podle něj před rokem stáli za útokem na VV.

"Spousta sil by si přála, abych byl zašlapán do země a z politiky odešel. A já jim tu radost neudělám," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz Bárta.

V politice chce Bárta, který byl v pátek nepravomocně odsouzen za uplácení, pokračovat mimo VV, aby stranu nezatěžoval. Jiný politický subjekt prý nyní budovat nechce. Poslaneckého mandátu se nevzdá. Teprve se prý rozhodne, zda zůstane členem poslaneckého klubu VV. Pro stranu i pro něj by ale prý bylo lepší, aby z klubu odešel a byl nezařazeným poslancem.

"Rozhodl jsem se kandidovat v Plzeňském kraji do kraje především proto, abych dále nevzdal boj s tím, co pan Jurečko a pan Pospíšil provedli Věcem veřejným. Přejdu do útoku a dále budu bojovat naopak za zlepšení politické kultury," řekl Bárta.

Obvodní soud pro Prahu 5 v pátek Bártu nepravomocně odsoudil za to, že uplácel poslance poskytováním bezúročných půjček. Bártovi uložil podmíněný trest. Nezařazenému poslanci Jaroslavu Škárkovi, který korupční aféru odstartoval, ale soud uložil za podvod na Bártovi tříleté vězení a zákaz výkonu poslanecké činnosti. Bárta se odvolal a chce v odvolacím řízení prokázat svou nevinu.

Kvůli verdiktu se již vzdal místa předsedy poslaneckého klubu VV a uvedl, že pozastavil členství ve straně. Ve sněmovně ale zůstal, přestože koaliční partneři VV požadují, aby se vzdal i mandátu poslance.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

capitan_jorge ( 16. dubna 2012 12:55 )

Budete se divit, jak se to vyvrbí. Zatím můžete dělat třeba salta.

salto ( 16. dubna 2012 11:49 )

Capitane, tomu snad věříte pouze Vy - muhehe, prej bezúročná půjčka

capitan_jorge ( 16. dubna 2012 11:19 )

Terkatreperko, rozsudek (vlastně dojem soudu) je NEPRAVOMOCNÝ. Budou odvolačky. Takže Bárta má trestní rejstřík stále čistý. Nekladete si také otázku, proč a na čí objednávku se media chovají vůči Bártovi jako za komunizmu k nepříteli socialistického zřízení? A víte, proč mu ten soudce navrhl podmíněčné odsouzení? Protože na půjčené peníze neměl Bárta "papír" a lidem, o kterých si myslel, že jsou jeho přátelé, půjčil ty peníze BEZÚROČNĚ ! To je přeci mezi přáteli běžné, ne? To je zatraceně slabé provinění.

raduzkaxxx ( 16. dubna 2012 10:01 )

Komu není z hůry dáno ani funkcema to nedohoní !!!!

gogo ( 16. dubna 2012 09:42 )

Žijeme v morálním hnoji ...

Zobrazit celou diskusi