Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novorozeně prohlásili za mrtvé: Matka našla dceru po 12 hodinách živou

Matka popisuje nejšťastnější okamžiky svého života.
Matka popisuje nejšťastnější okamžiky svého života.  (Autor: Reprofoto Sky News, profimedia.cz)
Autor: INT, oj - 
11. dubna 2012
08:16

Když k ní mrtvá dcera natáhla ruce, padla na kolena. Analia Bouter žijící na severu Argentiny porodila svou dceru předčasně. Po komplikovaném porodu ji lékaři prohlásili za mrtvou. Když se s ní šli rodiče po 12 hodinách rozloučit do márnice, našli holčičku v rakvi živou!

Když otec holčičky otevřel rakev, dcera byla živá. „Najednou jsme uslyšela, jak zakňourala a pak koukám, že se protahuje. Udělala jsem krok zpět a padla na kolena. Manžel byl v šoku. Nevěděl, co dělat,“ popisuje nejšťastnější okamžiky svého života Analia Bouter.

Dítě je nyní v péči lékařů. „Nikdo si nedokáže vysvětlit, jak mohla přežit v chladírně 12 hodin,“ citovala šťastnou matku agentura AP.

Neuvěřitelnou událost ale potvrdil náměstek ministerstva zdravotnictví. Prohlásil, že úřady incident prověřují. Rodiče původně chtěli pojmenovat dceru Liliana Abigail, ale to si rozmysleli. Dívenka dostala jméno Luz Milagros, což znamená Světlo zázraku.

alfasamec ( 14. listopadu 2013 13:39 )

Záleží vždy na lékaři. Pokud lékař řekne, že se narodilo dítě "mrtvé," tak je mrtvé a vlak přes to nejede i když je živé. Personál se neopováží lékaři oponovat. Podobný případ se stal v devadesátých letech v Čechách a tzv."lékař" byl odsouzen. Jednalo se o narozená dvojčata, lékař rozhodl o tom, že jsou mrtvá. Sestry však nemohly již dále poslouchat kňourání mimin z igelitového pytle, kam byly vhozeny a nastalo oživování. Děti do několika hodin ale zemřely.

zelena.karkulka ( 12. dubna 2012 00:51 )

to bylo v roce 90,šlo o dvojčata a ten doktor prohlásil,že je to potrat a sestry si nic netroufly udělat,dvojčata měla přitom kolem 2kg,takže v pohodě mohla žít,daly je na balkon a nikdo z personálu neměl odvahu je vzít do inkubátoru a postarat se i když tam plakala.Ten doktornedostal ani podmínku,stalo se to někde na Moravě.

12356 ( 11. dubna 2012 14:25 )

a jaky je rozdil mezi pohrbenim a spalenim ziveho ditete, dobrotko?

ooo69 ( 11. dubna 2012 12:58 )

tak si pozri toto http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/2012-04-10-noviny-tv-joj.html#seek-937

dobrotka ( 11. dubna 2012 11:20 )

a kolik lidi s novorozencem manipulovalo. Nekdo jej z porodnice musel prevezt nekam, Tam zase nekde muselo lezet a cekat na truhlicku, pak ho zase nekdo musel odnekud prendat do te truhlicky. To skutecne nekolik hodin nejevilo zadne znamky zivota a az bylo zvrene v truhlicce a podchlazene, tak se probralo?

Zobrazit celou diskusi