Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V horách zavalila lavina stovku vojáků

Ilustrační foto. Stovku vojáků zavalila lavina.
Ilustrační foto. Stovku vojáků zavalila lavina.  (Autor: Ilustrační foto Blesk)
Autor: ČTK - 
7. dubna 2012
10:00

Stovka vojáků bojuje v horách na pákistánsko- indickém pomezí o život. Jejich základnu totiž zavalila lavina. Počet raněných nebo případně mrtvých se zatím neví.

Lavina v horách na pákistánsko-indickém pomezí dnes zavalila více než stovku pákistánských vojáků na armádní základně poblíž ledovce Siačen. V současnosti probíhá záchranná operace, o osudu postižených se zatím nic bližšího neví. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na mluvčího pákistánské armády.

K neštěstí došlo poblíž kašmírského ledovce Siačen, který leží ve výšce 5400 až 6600 metrů nad mořem v pohoří Karákoram ve východních Himálajích. "V šest hodin ráno lavina zasáhla základnu. Je tam uvězněno asi 100 vojáků a zaměstnanců," řekl armádní mluvčí Athar Abbás. Informace o počtu raněných a případně i mrtvých zatím armáda nezveřejnila.
    

Sídlo vojenského praporu v Gajarí se nachází v severní části konfliktní oblasti Kašmíru, o kterou vedou dlouholetý spor Indie a Pákistán. Obě země proto mají v horách své vojenské jednotky a místo je považováno za nejvyšší bojiště světa.

chat-avenue ( 7. dubna 2012 16:58 )

Nijak, to souvisi s Chocholouskem!

jaramila ( 7. dubna 2012 11:42 )

Dobrý, ale jak to souvisí s lavinou?

polly ( 7. dubna 2012 10:49 )

No a! Každý má své problémy ze kterých se musí vyhrabat sám.

Zobrazit celou diskusi