Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Praha očekává až 200 tisíc turistů, ale 3 dny nepojede metro

Během velikonočních svátků dojde k obnově výhybky v metru na trase C
 (Autor: Foto DP)
Autor: Jindra Pelikánová, zunk - 
6. dubna 2012
06:59

Během velikonočních svátků přijíždí do české metropole až 200 tisíc cizinců. Přesto dopravní podnik naplánoval výluku metra trasy C a ostatní spoje omezil na prázdninový provoz.

Od dnešního večera až do pondělní půlnoci se v metru na trase C v úseku Hlavní nádraží–Pražského povstání nesvezete. Přitom právě v době velikonočních svátků je metropole cílem našich i zahraničních turistů, kteří metro čile využívají. „Velikonoce, období Vánoc a Silvestra patří k nejvytíženějšímu období z hlediska turistického ruchu,“ řekl Blesku viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.Kdo tedy vystoupí z vlaku na hlavním nádraží, bude muset využít náhradní autobusové dopravy.

Důvodem uzavírky je oprava výhybky v metru. Nejedná se však o jediné omezení v pražské hromadné dopravě. „Od čtvrtka jezdí tramvaje a autobusy podle prázdninového provozu, některé spoje nejezdí vůbec. Informace najdou cestující na našich internetových stránkách,“ sdělila Blesku mluvčí dopravního podniku Monika Lojínová. Zahraniční turisté pak budou muset hledat informace v infocentrech nebo přímo na ulici.

eminka ( 6. dubna 2012 07:56 )

Horší řešení by možná bylo, kdyby se dělala odstávka v pracovních dnech. Turisti to přežijou a až se lidi vrátí z víkendu, pojedou v klidu do práce...

llan ( 6. dubna 2012 07:42 )

New World Order. do your research.

dobrotka ( 6. dubna 2012 07:10 )

Skutecne skvele rozhodnuti v obdobi svatku, kdy prichazi do metropole nejvice turistu, uzavrit metro. Nekdo konkretni to rozhodnuti musel vydat. Za tim zase bude nejaka levarna. KDO v pozadi tahal za snurky????? Ktere mafii by se hodilo, aby metro nejezdilo? Ze by taxikari?

Zobrazit celou diskusi