Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Spolu utekli norskému zabijákovi a zamilovali se

Autor: INT, shp, šim - 
4. dubna 2012
15:40

Vzduchem létaly kulky, kolem umírali lidé a oba se zoufale snažili zachránit si život. Sofie Tommeras Lyshagen (19) a Hakon Knudsen (20) byli mezi studenty, kteří se vloni v červenci na norském ostrově Utøya zúčastnili tábora, jenž se stal terčem teroristy Anderse Behringa Breivika (32). Oběma se podařilo uplavat, později se do sebe zamilovali a dosud jsou spolu.

Sofie se tábora sociálnědemokratické mládeže zúčastnila se svým tehdejším přítelem a nejlepším kamarádem. Oba mladíci byli mezi 69 oběťmi, které pravicový extremista Breivik na Utøye chladnokrevně zastřelil.

„Poté, co mě Breivik postřelil, lehla jsem si do vody a viděla jsem Hakona plavat. Vyměnili jsme si pár slov a byli jsme oba hysteričtí, ale od té doby jsme spolu,“ vzpomíná Sofie.

Oběma se podařilo uplavat do bezpečí. „Když jsme byli později v bezpečí ve venkovské krajině, naše romance začala. Cítili jsme mezi sebou chemii a porozuměli jsme, že si můžeme navzájem pomoci. Nezničilo nás to. Doufáme, že skrze všechno to neštěstí budeme šířit naši láskou i radost,“ dodala studentka.

Soud s Breivikem, jenž má kromě obětí na Utøye na svědomí dalších osm lidských životů, které zmařil při bombovém atentátu v Oslu, bude pokračovat příští týden. Očekává se, že radikál stráví zbytek života v psychiatrické léčebně.

Sám Breivik to ale považuje za horší než smrt. „Poslat politického aktivistu do útulku je sadističtější a krutější než ho zabít! Je to horší osud než smrt,“ psal šílenec ve své korespondenci, kterou citoval deník Verdens Gang.

„Musím přiznat, že je to to nejhorší, co mě mohlo potkat, neboť je to největší ponížení,“ dodal extremista, jehož duševní stav nechal soud přezkoumat další dvojicí psychiatrů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zaviracispendlik ( 5. dubna 2012 07:31 )

illis ( 4. dubna 2012 21:33 )

Nechtěl by sis ty první magore od těch primitivních inzerátů dát pokoj a nikoho neobtěžovat . Prostě si trhni .

illis ( 4. dubna 2012 21:32 )

Nechtěl by sis ty magore od těch primitivních inzerátů dát pokoj a nikoho neobtěžovat . Prostě si trhni .

versutus ( 4. dubna 2012 20:50 )

Takže by jste mu to chtěl ulehčit a nepřál by jste mu větší trest, což je pro něj podle jeho slov doživotí v izolaci? Zajímavé.

versutus ( 4. dubna 2012 20:47 )

Zobrazit celou diskusi