Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující kniha o Monyové: Vrah Ingr utrácel peníze od ní za prostitutky!

Autor: Ondřej Požár - 
3. dubna 2012
05:00

Hádky, rvačky i usmiřování – to je skutečný život spisovatelky Simony Monyové (†44) a Borise Ingra. Kolik mu měsíčně platila za práci ve společném nakladatelství? A kolik z toho on utratil za prostitutky? To a mnohem víc popisuje nová kniha, kterou vydala rodina v jejím nakladatelství Belami.

Dlouho očekávaná kniha o zavražděné úspěšné spisovatelce ženských románů Simoně Monyové (†44) se už objevila na pultech několika brněnských knihkupectví. Některé obchody ji začaly prodávat už minulý pátek, v jiných knihkupectvích  dílo brněnské novinářky Jiřiny Veselé, která sepsala vzpomínky rodiny a přátel, ještě neměli ani včera.

„Je to pěkně napsané,“ konstatoval druhý ze tří synů spisovatelky Dominik Ingr (19). Bratr spisovatelky Gustav Urbánek zase v knížce potvrzuje, že Ingr svou ženu mlátil, týral a tahal z ní peníze. „Mamka mu vyplácela 150 tisíc měsíčně jako plat za práci v nakladatelství,“ tvrdí v knížce nejstarší syn Monyové Michal (24). Peníze utrácel hlavně v privátních klubech s prostitutkami.

Knížka začíná kapitolou o svatbě spisovatelky, jíž se přezdívalo Viewegh v sukních, s Ingrem. Ten se postupně změnil v šíleného tyrana, od kterého se marně pokoušela uniknout, až ji nakonec zavraždil.

zelena.karkulka ( 3. dubna 2012 19:54 )

 a co jako máme dělat?

jtabp ( 3. dubna 2012 16:18 )

A jak se od něj marně pokoušela uniknout? Co je to za nesmysl?

cornela ( 3. dubna 2012 15:05 )

nechápu, když celá rodina věděla, jak to u nich v domácnosti chodí, že p. Monyovou neuchránili, niákdo nic nenahlásil jen se to tiše vědělo..

lunatic ( 3. dubna 2012 13:56 )

Vlastně = v rámci FAKTŮ Vám dávám za pravdu,tzn,že neměl PRÁVO;v životě jsou ale situace např.: Já budu 1-ním pilotem v letícím letadle a Vy jeho pasažérem-samozřejmě = NEMÁM PRÁVO Vás zabít,ani jiné pasažéry - avšak,dnes se nelze obvykle dostat do kabiny a tak = FAKTICKY ... je Váš život zcela v mých rukou a tudíž na čí straně je právo - vůbec NEROZHODUJE! Když měl pan Ingr v ruce nůž a chot' byla slabší = BYLA v PRÁVU,ale k ničemu jí to nebylo. Člověk se může i zabývat myšlenkou,zda "něco" udělat,pokud je postih zanedbatelný ve vztahu k efektu,který z toho vzejde ... tolik sám život!

jity ( 3. dubna 2012 11:15 )

zajímavé, ale je, že peněz dost neměl. Ty mu bylo od ní dobré, pro ty si přišel nafasovat.

Zobrazit celou diskusi