Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Válka gangů: Při přestřelce kulka zasáhla tančící holčičku (5), ochrnula

Video se připravuje ...
Autor: INT, šim - 
27. března 2012
11:25

Snila o tom, že bude tanečnicí. Jak slyšela hudbu, tančila. Stejně tomu bylo tak i osudný den, kdy si to do rytmu špacírovala obchodem svého strýce. Vtom ale přišli gangsteři, kteří nevinnou Thushu střelili. Hrůzu zachytila bezpečnostní kamera.

Thusha se stala nejmladší obětí války gangů v Británii. Holčička si hrála se svým 12letým bratrem a mladší sestrou (3) v obchodě v jižním Londýně, který vlastní její strýc. Bylo už pozdě večer, ale její rodina ještě zajela ke strýci, aby mu popřáli vše nejlepší k narozeninám.

Thusha vesele tančila uličkami mezi regály, když do obchodu vtrhli členové gangu a zahájili střelbu. Jedna z kulek zasáhla pětiletou holčičku do hrudníku a doslova ji paralyzovala.

Chladnokrevnému útoku gangsterů byli přítomni oba rodiče dětí. Matka Sharmila (35) viděla, jak kulka zasáhla její dceru, která bezvládně padla k zemi. Okamžitě k naříkající dceři rozběhla. Thusha ležela na zádech, jejími pažemi zmítaly záškuby. Plakala, že necítí nohy.

Během toho, co záchranáři zuřivě bojovali o její život, utrpěla několik opakovaných srdečních zástav. „Než ji dovezli do nemocnice, dvakrát zemřela,“ plakala její matka u soudu, před nímž po roce od incidentu nyní stanuli tři pachatelé. Thusha běsnění gangsterů přežila, dosud se však zotavuje v nemocnici. Propuštěna by měla být příští týden. Bude to vůbec poprvé od útoku, co se celá rodina sejde zase doma. Lékaři jsou však skeptičtí. Obavájí se, že Thusha již zůstane ochrnutá.

Kulka zasáhla sedmý obratel a prošla míchou. Její strýc jí okamžitě vzal do náruče a odnesl ji do bezpečné místnosti v zadní části obchodu. „Slyšel jsem, jak její otec křičel: Ne, ne, ne znovu,“ vypověděl strýc Thushi u soudu.

Gangsteři ve věku 19 – 21 let před soudem neprojevili za svůj útok žádnou lítost. Na základě záznamů z kamerového systému, které byly se souhlasem rodiny poprvé veřejně promítány, a zajištění a rozborech stop po střelném prachu na oblečení útočníků, byli všichni tři shledáni vinnými ve všech bodech obžaloby. Výše trestů budou vyneseny příští měsíc.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pjotri ( 27. března 2012 19:16 )

a nezda se mi, ze by nevykrvacela. 7.obratel je jaksi nekde v urovni srdce, k tomu plice, tepny atd.. je to hodne divny.. ale zadna krev na bile podlaze, na ktere ta holka lezela

pjotri ( 27. března 2012 19:13 )

zajimavy.. ani kapka krve, nikdo nedrzi nikoho sachu, lidi chodi sam, tam. a to, jak ji stryc odklidil, des! podle hesla vypadni, at to tu nezaprasis..

welcomet ( 27. března 2012 18:48 )

shackall ( 27. března 2012 14:00 )

Chudák malá. Nicméně mi v článku chybí informace, že je ve Velké Británii držení krátkých střelných zbraní přísně zakázáno.

chachar68 ( 27. března 2012 13:38 )

Na tom není nic k smíchu. Pro laika zástava srdce=smrt. Pokud je vám toto k smíchu, je mi vás líto. Ale možná jste to jen tak nevhodně plácla.

Zobrazit celou diskusi