Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slušňák Bém: Kokain, alkohol a nevěra! To se o něm traduje

Autor: Stanislav Kněnický - 
27. března 2012
13:31

Byl »kmotr« Roman Janoušek v době svého zločinu pod vlivem drog? Podle informací ČT mu kromě alkoholu v krvi »bublal« i kokain! Jeho přítel, exprimátor Pavel Bém, je na drogy odborník a včera o nich odjel přednášet do Gruzie. Mezitím o jeho osudu jednalo grémium pražské ODS.

Kauza odposlechů telefonních hovorů, ve kterých Bém s Janouškem rozhodovali o pražském majetku i lukrativních postech a nazývali se »kotě« či »kolibříku «, stahuje její aktéry pomalu pod hladinu.

Prezident Klaus řekl, že „odposlechy jsou nešťastná věc, která ničí naši demokracii“, a číst je prý nebude. Šéf pražské ODS Bohuslav Svoboda naopak Bémovi na dálku doporučil, aby přerušil své členství ve straně. Zároveň prohlásil, že „věří, že se Bém z Gruzie vrátí“.

Poté co exprimátorovi pohrozil vyloučením z ODS i šéf strany Petr Nečas, Pavel Bém požádal místní organizaci v Praze-Bubenči o pozastavení členství ve straně na půl roku. Bém v prohlášení pro média uvedl, že tento krok vnímá jako časově omezený. Věří, že za tuto dobu bude kauza s odposlechy řádně vyšetřena a on  bude mít šanci očistit své jméno.

Co se o něm traduje

Kokain

Když Pavel Bém jako pražský primátor mizel na dlouhé týdny třeba na Everest, vždy se spekulovalo o tom, jestli není spíš v léčebně pro drogově závislé. Sám Bém v rozhovoru pro televizi Z1 přiznal, že v mládí s drogami experimentoval, ale podle něj to zůstalo jen u marihuany. Jeho spolupracovníci ale byli skálopevně přesvědčeni, že tyto experimenty neskončily s mládím. „Už jako dospělý jsem měl možnost v Americe studovat působení přírodních halucinogenů, také jsem to otestoval,“ řekl pro televizi Bém. Když časopis Reflex před dvěma lety otiskl fotomontáž, jak primátor šňupe kokain, rozčílilo ho to doběla.

Alkohol

S ostudou se vloni v září tehdy už exprimátor a poslanec Pavel Bém vracel z výletu do Skotska. Jak Blesk zjistil, na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem nepustila letuška Lufthansy do letadla ani Béma ani jeho kamaráda. Podle ní byli totiž opilí! Podle svědků se Bém navíc oháněl politickými funkcemi. On sám ale tvrdil, že opilý nebyl a arogantní byla naopak letuška. V každém případě ale Bém kvůli alkoholu přišel o řidičák už v roce 1999.

Nevěra

Blonďatá reportérka ČT Hana Vítková měla k primátorovi hodně blízko, když si ji usadil na magistrátu jako ředitelku PR. Podle spekulací se pak měli dokonce scházet na odpolední »dostaveníčka « v hotelu nedaleko kancelářské budovy. Ženatý Bém ale tvrdil, že jsou to sprosté pomluvy. Na dotazy čtenářů Blesku ale později Bém přiznal, že byl své manželce Radmile nevěrný. „Ona to ví. Už to skončilo,“ řekl tehdy.

lejdynka ( 28. března 2012 15:09 )

Ano, pravda o sl. Čadilové, vím z vlastní zkušenosti z Bruselu. Ale že by měla něco s Bémem? Je nejméně o tři hlavy větší, i když na tom asi v jisté situaci nezáleží

veselabublinka ( 27. března 2012 22:55 )

On má napoleonský komplex!Je to mrňous tak se musí vyřádit na ženských!!

mutaky ( 27. března 2012 22:39 )

Všichni jsou tam zfetovaný!!!

gevi ( 27. března 2012 21:17 )

Jak říkám, zatím na ně nikdo nic nenašel. Oni zatím jen tak přikrádají pod rouškou koalic, v nichž jsou zapojeni.

gevi ( 27. března 2012 21:10 )

Podívejte se. Lidé mají různé názory a já mám názory pravicové. Já bych mohl nazvat hanlivými slovy ty, kteří věří lžím ČSSD nebo KSČM. Ty lži spočívají v tom, že Sobotka nemůže splnit, co slibuje a mít přitom vyrovanný rozpočet. A lidé to nevidí a vůbec to nechápou. Ale o to teď nejde. Já jsem volil pravicovou stranu dokud jsem jí věřil. To vy levicově smýšlející lidé nemůžete pochopit, tak jako já se nesnažím pochopit toho, kdo volí levici. Ale nenadávám jim, že jsou "mentálně nedomrlí", každý má právo mít svůj názor a nemusí kvůli tomu být blbec. Víte, ono je to tak: Vy se mě pokoušíte urazit a myslíte, že vaše slova se mně nějak dotknou. Ale to vůbec ne, protože jsme oba úplně jinde a váš názor - tak, jak vás znám z diskuzí - pro mě vůbec nic neznamená. Jistě zde ja vás většina, na jiných diskuzích byste byli pro smích. Ale já se vám ani nevysmívám, ani se vás nepokouším urážet. Máme prostě diametrálně odlišné názory a životní postoje. To neznamená, že nevidím a schvaluju, to, co se kolem nás děje.

Zobrazit celou diskusi