Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Propustila policie Janouška správně? Lessy to bude prověřovat

Lessy hodlá prověřit postup policie v Janouškově případu
Lessy hodlá prověřit postup policie v Janouškově případu  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš - 
24. března 2012
19:13

Policejní prezident Petr Lessy nařídil prošetření policejního postupu v případě vyšetřování nehody lobbisty Janouška, který v pátek svým autem srazil jedenapadesátiletou ženu a z místa nehody následně ujel.

Objevila se totiž řada spekulací o tom, zda policie Janouška měla, či neměla po výsleších pustit. Právě kvůli těmto pochybám chce Lessy  policejní postup prověřit.

Důvody pro vazební stíhání jsou přitom tři: ovlivňování svědků, možnost útěku a opakování trestného činu. O prvním se dá při Janouškově vlivu a způsobu jednání vcelku úspěšně spekulovat a o druhém krátce po propuštění přesvědčil nejen policii, ale celou veřejnost. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové však vazební důvody v Janouškově případě naplněny nebyly.

O tom, že policie jednala pochybuje i advokát rodiny Janouškovy oběti. „Domníval jsem se, že pana Janouška mohli obvinit z toho, o čem měli jistotu i bez vyslechnutí svědků. Tedy z ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Policejní komisař má zahájit stíhání neprodleně, jestliže skutečnosti nasvědčují spáchání trestného činu. To v tomto případě bylo splněno,“ řekl Blesku.

Janoušek po propuštění podle očekávání zmizel neznámo kam. Policisté mu tak nemohli obvinění předat v termínu, jaký slibovali v médiích.

Víte, kde by se Janoušek mohl nacházet? Pokud ano, volejte horkou linku Blesk.cz  724 014 586 nebo piště na tip@blesk.cz.

komin ( 25. března 2012 18:45 )

mafiansti kmotri tunelovali Prahu Janousek , Rittig , Jansta

dobrotka ( 25. března 2012 05:45 )

Hm ... to jsou mi ale nove poradky pro vyvolene! Tak ona ma policie pravo domlouvat se se zlocincem, kdy a kde mu bude predano obvineni? Zvlastni! HODNE ZVLASTNI!!!

verca21 ( 24. března 2012 23:07 )

Pozdě pane policejní řediteli,velmi pozdě.

majojo ( 24. března 2012 22:21 )

Jo - a taky mi říkaj, že je nutné volit menší zlo. Proč mám volit vůbec nějaké ZLO?

hugu ( 24. března 2012 22:12 )

Že blábolil se nám jen zdá,on jednoduše neřekl nic co se dá použít proti němu,pěkně otevřená zadní vrátka.

Zobrazit celou diskusi