Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klíčový svědek: Janoušek ji nabral na kapotu a pak přejel

Autor: puk, ljš - 
24. března 2012
18:36

Blesk.cz získal exkluzivní výpověď muže, jehož svědectví může být v případu pražského kmotra Romana Janouška naprosto klíčové. Muž, který z pochopitelných důvodů nechce zveřejnit svou identitu, již vypovídal na policii.

Namol opilý, přesto se choval naprosto bezcitně a chladnokrevně bez jakékoli úcty k lidskému životu a zdraví. Ze svědectví muže, který pomohl policii vlivného podnikatele dopadnout, vyplývá, že Janoušek ženu zranil naprosto úmyslně.

Janoušek nejprve, pravděpodobně proto, že byl opilý, nedobrznil a narazil do vozu jednapadesátileté Vietnamky, která jela před ním. Způsobenou nehodu však naprosto ignoroval a z místa ujel.

Nedojel však dál, než na další, asi 30 metrů vzdálenou, křižovatku, kde ho zastavila červená. Tam ho žena doběhla stoupla si před vozidlo a dožadovala se toho, aby vystoupil. Janoušek byl však zjevně přesvědčený, že je nedotknutelný a s ženou se bavit odmítal.

"Dvakrát do ní najel, naprosto zřetelně. Potřetí ji nabral na kapotu a přejel zadním kolem. Pak ujel, jako by se nic nestalo," popsal Blesk.cz muž.

Podívejte se na první část rozhovoru s klíčovým svědkem Janouškova případu:

Video  Blesk hovořil s mužem, který na vlastní oči viděl Janouškovu nehodu  - Veronika Pukačová
Video se připravuje ...

Co přesně se dělo potom, co ženu srazil? Jak policisté Janouška dopadli? Sledujte Blesk.cz, dozvíte se víc!

Víte, kde by se Janoušek mohl nacházet? Pokud ano, volejte horkou linku Blesk.cz  724 014 586 nebo piště na tip@blesk.cz.

ixtlil ( 26. března 2012 14:09 )

Amnestie na neposkytnutí first aid platí jen pro případ okolností , bezprostředně souvisejících s poskytováním pomoci, např. hořící auto a osoba v něm, tak je jistě vždy problém toho člověka dostat z auta nebýt současně též poškozen a podobně . Ale nerozumí se tím , kdy by tohoto šmejda policie namístě sebrala a dopravila do bezpečí policejní cely . Tam mu nic nehrozí, ve vazbě je prý jinak vše v pořádku, až na to , že tam občas někdo přijde o život, jako například na pankráci O.T.

ixtlil ( 26. března 2012 13:51 )

Dobrý den , o tom , že případ bude vyšetřen asi jako případ Anička , svědčí podobné úvahy st. zástupkyně, spíše justiční evěstky, madame Rybenské : "Když je někdo stíhán za úmyslný trestný čin, který spočívá v tom, že někomu ublížil na zdraví, nemůžete ho pak stíhat za to, že mu neposkytl první pomoc. To postrádá logiku," uvedla Rybenská. Jenže to je soukromý a navíc značně hloupý názor . Ve skutečnosti : Trestný čin: Neposkytnutí pomoci - § 150 trestního zákoníku, hlava I. (trestné činy proti životu) Definice, skutková podstata trestného činu a sankce: (1) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (2) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc, ač je podle povahy svého zaměstnání povinen takovou pomoc poskytnout, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti. Takže, jak zde vidíte, není tu ani slovo o tom , že by zločinec, který ublíží úmyslně na zdraví , měl amnestii na neposkytnutí 1. pomoci

komin ( 25. března 2012 18:43 )

Erik Best dneska citoval Topolanka v OVM , ze Prahu ridili a rozkradali mafianske duo Ja JA Janousek a Jansta

decathlonova-matka ( 25. března 2012 17:11 )

a kdo myslíš,že rozhoduje o tom,co se bude vysílat v televizi?

petr11 ( 25. března 2012 16:49 )

....škoda, že nejsem klíčový svědek. Mohl jsem na tom vydělat slušný prachy!!

Zobrazit celou diskusi