Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potopil Concordii, teď na tom chce vydělat: Chystá knihu!

Autor: ČTK, ljš - 
19. března 2012
20:38

Francesco Schettino, nechvalně známý kapitán havarované výletní lodi Costa Concordia, chce svou negativní popularitu využít jako reklamu, která mu má pomoci v jeho nové roli spisovatele. Schettino chce totiž o nehodě Concordie, při níž v lednu zahynulo 32 lidí, napsat knihu.

Nakladatele v Itálii by pro svůj literární počin asi nenašel, příležitosti však prý hbitě využilo jedno americké nakladatelství.  

Zatím není jasné, kterou z verzí pro svůj "pravdivý" příběh o ztroskotání plavidla použije. Svoji výpověď totiž několikrát měnil. Rozhodně se však bude moct opřít o své jméno, to po potopení lodi skloňovala všechna velká světová média. Nebylo to sice v příliš lichotivých souvislostech, ale  Schettino  se zřejmě drží rčení "špatná reklama, taky reklama".

Kapitán-zbabělec, jak mu od počátku přezdívají italská média je v probíhajícím vyšetřování havárie jedním z hlavních podezřelých. Klade se mu za vinu, že právě on riskantním manévrem poblíž toskánského ostrova Giglio nehodu způsobil a pak navíc z potápějícího se plavidla uprchl.

Dvaapadesátiletý kapitán chce podle neapolského deníku ve své knize zrekapitulovat události, které k nehodě jeho lodi vedly. Jako v každé správné knize, nebude ani ve Schettinově dílku chybět trocha romantiky. Autor se totiž prý hodlá se zmínit i o svém vztahu k mladé Moldavance, která ho v médiích po havárii horlivě bránila.

hofihofi ( 19. března 2012 21:20 )

Na vsem se da vydelat i Hitler napsal Mein Kampf a dodnes, 67 let po jeho smrti je po nem schanka.

hugu ( 19. března 2012 21:09 )

Podle jeho jednání by ta kniha mohla mít lehce pornografický nádech,ale film by byl lepší.

Zobrazit celou diskusi