Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pejska Bada chtěli zabít sekyrou: Přežil i přes obrovskou ránu na hlavě

Autor: Jana Ulrichová - 
19. března 2012
13:13

Obrovské štěstí měl kříženec basenji (asi 2), kterého se někdo pokusil zbavit velmi krutým způsobem. Do útulku v Řepnici na Litoměřicku se dostal s obrovskou otevřenou ránou na hlavě způsobenou bezpochyby sekyrou. Naštěstí ale neměl rozraženou lebku, takže se jej podařilo zachránit.

Pejska, kterého v útulku pojmenovali Bad, se ujala litoměřická veterinářka Marcela Matzkeová. Podstoupil náročnou operaci, při které mu ránu vyčistila, odstranila odumřelou tkáň a zašila.

„Teď dostává silná antibiotika, v prášcích i v masti. Čeká ho také ještě vyndavání stehů,“ řekla spolumajitelka útulku Miluše Maskulanisová. O tom, co Bada potkalo, nepochybuje ani ona, ani veterinářka.

„Shodly jsme se, že jinak než sekerou, se to stát nemohlo. Tvar rány tomu napovídá. Kdyby jej srazilo auto, byl by potlučený po celém těle, kdyby se popral s jiným psem, měl by víc tržných ran,“ řekla.

Video Psa Bada chtěli zabít sekyrou: Děsivý útok přežil - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Na lidi nezanevřel

I přes utrpení, které zažil, nezanevřel Bad na lidi úplně. Má rád ale jen ženy, k mužům je nedůvěřivý. Majitelé útulku jsou ale přesvědčeni, že i to se časem spraví. „Je to hodný, milý pes. Zaslouží se další šanci,“ dodala Maskulanisová.

e.44 ( 19. března 2012 21:30 )

Jo a na některých zapomenutých ostrovech, řeba i v souostroví Markézy ještě žijí kanibalové. Je snad proto normální jíst lidské maso? Máš v tom zkrátka cunopes dost bordel Kulturní národy si jsou vědomé skutečné ceny a užitečnosti psů a vyspělý člověk by nikdy psovi takové utrpení nezpůsobil. To může udělat jenom zaostalej barbar , navíc se sadistyckými sklony.

cunopes ( 19. března 2012 19:22 )

no ty jsi fakt intoš za 1.indove nežerou kravy za 2 mongoloidni národy žerou psy tak jak my prasata frantici žerou žaby jabka žerou delfiny co si zač ty jelito jsi snad pupek planety

12356 ( 19. března 2012 18:41 )

 

12356 ( 19. března 2012 18:40 )

No ten tvuj prispevek spis prozrazuje vysi tveho intlektu. Jak muzes porovnavat uzitkove zvire, ktere je po staleti chovano k potrave a psa, ktery po tisicileti doprovazi cloveka jako jeho pomocnik, ochrance a nakonec i clen domacnosti a milacek rodiny.

stařec ( 19. března 2012 16:08 )

pravdu máš!!!

Zobrazit celou diskusi