Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Výbuch jim zničil střechu nad hlavou. Šťastná rodina děkuje: Už jsme zase doma

Autor: jad, simao.k - 
18. března 2012
05:25

Marcela Bártková (43), její přítel Miloš (60) a syn Milošek (7) se během okamžiku ocitli bez střechy nad hlavou. Když jim loni v listopadu mohutný výbuch zničil ve Skorkově na Mladoboleslavsku rodinný dům, mysleli si, že se jim zhroutil svět. Dnes jsou ale znovu šťastní. Do svého baráčku se vrátili. Přes Nedělní Blesk se teď rozhodli všem poděkovat...

Když 17. listopadu nad ránem domem otřásla mohutná detonace, uvnitř spala paní Marcela se synem a synovcem. Ze sutin je zachránil odvážný soused Petr Pánek (23). Další sousedé okamžitě nabídli bydlení, lidé z vesnice i okolí pomáhali, jak se dalo.

„Stavební firmě se podařilo téměř nemožné. Za tři měsíce celý dům zrekonstruovala,“ řekl přítel Marcely Bártkové Miloš.

Nepopsatelná radost a slzy dojetí. Takové byly okamžiky, když před pár dny poprvé po dlouhém čekání znovu otevřeli dveře a vešli do svého milovaného domu. „Pro slzy jsem skoro neviděla. Co na tom, že tady všude zakopáváme o balíky a než to dáme do pořádku, bude to trvat týdny. Hlavně, že jsem zase zpátky doma,“ popisovala své pocity Marcela Bártková.

„Prostřednictvím Blesku chceme poděkovat všem, kteří nám pomohli. Nikdy na to nezapomeneme,“ dodal Miloš, který jen těžko potlačoval slzy.

naidka ( 18. března 2012 10:38 )

Baryne, tys to myslím před obědem přehnal s aperitivy!

naidka ( 18. března 2012 09:54 )

přímo se nabízí souvislost: Anna S.(věk není znám) žádnému záchranáři ze zásady nedala, tak jí nechali shořet cizí střechu nad hlavou.

jity ( 18. března 2012 09:51 )

sakra to musel být, ale hodný soused. To má paní Bartáková velký rozsah mužů od 23 do 60ti. Hlavně, že stojí, ten barák.

Zobrazit celou diskusi