Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda na Matějské pouti: Utrhla se část atrakce, dvě dívky (21) odvezla záchranka

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
15. března 2012
17:25

Na Matějské pouti v Praze došlo dnes odpoledne k nehodě. Roztrhlo se zde sedadlo jedné z atrakcí, zasahovat musela záchranka, která do nemocnice převezla dvě mladé návštěvnice (21) populárního zábavního parku. Jejich stav je stabilizovaný, okolnosti nehody prošetřuje policie.

Dramatickou nehodou dnes skončila návštěva Matějské pouti pro dvě z jejích návštěvnic. Zhruba v 16:30 se pod nimi rozlomilo sedadlo atrakce, zvané Break Dance.

Jde o atrakci s výškou až 6 metrů a přetížením 2,8 G, která dokáže díky točení a naklánění se do všech možných stran návštěvníkům pořádně zamotat hlavu...

Video Na této atrakci se dnes stala nehoda - Youtube.com
Video se připravuje ...

"Jedna z žen utrpěla středně těžká, druhá lehká zranění," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová pro ČTK. Dle informací Blesku je oběma dívkám 21 let, utrpěly zranění hlavy.

Okolnosti nehody zjišťuje policie. "Prověřujeme, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo o nedbalost v jednání některé osoby," sdělil médiím pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Místo nehody prohlédl i šéf Kočka

Matějská pouť začala teprve nedávno, konkrétně 3. března, a již má na kontě první nehodu. Atrakce budou veřejnosti přístupné do 22. dubna. Za jejich bezpečnost zodpovídá provozovatel areálu, jímž je známý podnikatel Václav Kočka starší (70).

Ten se k nehodě vyjádřil pro TV Prima: "Stanou se různý závady, jako se stávají na silnicích," řekl a dodal: "Je to věc techniků, aby se to neopakovalo." technické průkazy na atrakce má prý v pořádku, nicméně uznal, že dívky mají nárok na odškodné.

dfghjk ( 16. března 2012 12:57 )

Moc jsem se nasmál, když o tom včera mleli na Primě a agilní reportérka tam tahala z Kočky "jak je to možné" a podobné kydy o bezpečnosti odpovědnosti. A Kočka na to: To víte technika ...atd. Jenže co čert nechtěl, o minutu pozdějc říkali další zprávu a bác, pustili k tomu reportáž úplně o něčem jiném. Moc jsem se smál a říkal si, kdyby tak teď se Kočka mohl zeptat naoplátku "Jak je to možné paní redaktorko?" To by bylo kotání!

mutaky ( 16. března 2012 11:05 )

Tak tohle je pecka!!!!

rendyx111 ( 16. března 2012 09:58 )

 Nová pecka od Ivety B.-Na Matějské pouti,já to dobře znám, můžu se tam vožrat s Kočkou a pak na tobogán...

mortis69 ( 16. března 2012 03:38 )

Jakej Remek?První český kosmonaut byl přeci Mistr Jan Hus.Bohužel uhořel při startu,protože Zikmund dodal vadný palivo

mutaky ( 16. března 2012 00:58 )

Víte o tom, že české slovo "p**a" pochází původně z francouzského slova "kočka"?

Zobrazit celou diskusi