Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zloději z potopené Concordie ukradli pozlacený zvon

Autor: Eva Šimková - 
15. března 2012
12:38

Sice neukrývala poklad, jako starověké vraky na dně moří, pár věcí k odcizení se na luxusním  napůl potopeném parníku Costa Concorida najde. A jeden už zmizel. Zloději z lodi, která ční z moře u italského ostrova Giglio, zmizel pozlacený zvon.

Spíš než hledače pokladů přilákala potopená luxusní loď zloděje. Zatím není známo, kdy pozlacený zvon, na které bylo vyryto jméno lidi, zmizel. Potápěči, kteří na lodi provádějí nejrůznější zajišťovací práce, byli u vraku před pár dny, informoval italský deník La Repubblica.

Je však jasné, že zloděj nebyl sám, protože zvon se nacházel v zatopené části lodi asi osm metrů pod hladinou. O tom, kde se zvon na lodi nacházel, byli pachatelé výborně informováni ze zpravodajství a fotografií, které byly pod hladinou po katastrofě pořízeny.

Krádež zanechává pachuť o to kyselejší, jelikož zvon se jménem Concordie byl zamýšlen jako památník nehody. Měl být umístěn na ostrově Giglio, u jehož břehů loď vinou šíleného kapitána Francesca Schettina 13. ledna ztroskotala.

Zobrazit celou diskusi