Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Markétu málem zabilo barvení vlasů: Dívka skončila v nemocnici

Takhle dopadla Markéta Stöhrová (19) z Ostravy poté, co si nabarvila vlasy černou barvou
Takhle dopadla Markéta Stöhrová (19) z Ostravy poté, co si nabarvila vlasy černou barvou  (Autor: Archiv rodiny)
Autor: Ivana Žáková - 
14. března 2012
12:17

S těžkou alergickou reakcí skončila v nemocnici na kapačkách Markéta Stöhrová (19). Otékat po těle začala poté, co si obarvila vlasy. Přitom stejnou černou barvu předtím použila už mnohokrát. Podle odborníků by dívka mohla i zemřít, kdyby nevyhledala lékařskou pomoc.

Studentka si nabarvila vlasy černou barvou od firmy Palette. „Už pár minut po oplachu mě začala hrozně svědět hlava a postupně mi rudla. Nevěnovala jsem tomu pozornost, protože jsem si myslela, že mám jen podrážděnou pokožku a brzy to přejde,“ popsala Blesku Markéta. Potom začala náhle otékat v obličeji a její zdravotní stav se začal rapidně zhoršovat. Lékařka ji okamžitě poslala do vítkovické nemocnice. Markéta se mohla kdykoliv zadusit nebo zkolabovat. „Okamžitě mě napíchli na kapačky a odvezli na pokoj, kde mě nepřetržitě hlídali. Chodila jsem na různá vyšetření, ale nevěděli si rady,“ řekla dále Markéta.

Stejnou barvu používala pravidelně

Když se jí otok po týdnu zmenšil, pustili dívku ze špitálu domů s tím, že těžkou alergii jí zřejmě způsobila barva na vlasy. „Jsem z toho úplně v šoku, protože vlasy jsem si barvila pravidelně a stejnou značkou, takže mi nepřišlo, že by se mi něco tak vážného mohlo stát,“ přiznala studentka.

Pravidelně teď musí Markéta navštěvovat alergologa a při jakýchkoliv potížích ji čeká okamžitý odvoz do nemocnice. Podle odborníků takováto reakce těla na barvu na vlasy je sice opravdu vzácná, nicméně není nemožná.

ks.kacka ( 15. března 2012 10:25 )

Mila pani Honzino, .. Vas komentar me dovedl k tomu,ze jsem se zaregistrovala,abych Vam zde mohla napsat. Zarazi mne Vas negativismus k mladi a omylum,ktere k tomuto veku patri. Vase vyjadrovani ovsem mnoho o Vasem IQ nevypovida,takze se vlastne nedivim. Spise nez se zacnete zajimat o osudy jinych, ci zda je nutne si vlasy barvit, resit celkovy vzhled dane osoby ridici se trendy dnesni doby,mela by jste se zamyslet nad tim,proc je vlastne clanek zverejnen. Z meho pohledu jde o varovani, ze ne kazda barva je stejna i kdyz je pouzivana dlouhodobe/jak jsem si vsimla vyse s podobnymi pripady se setkalo vice lidi/, ze i takove barveni muze byt nebezpecne a samozrejme,ze i alergie vznikaji nenadale. Takze u mne ma palec nahoru za odvahu si tuto zkusenost nenechat pro sebe,celit v komentarich zakomplexovanym lidem Vaseho typu jen proto,ze to treba nekomu zachrani zivot. Mimochodem mate deti,jste babickou ? Co kdyby nastala situace, ze Vase dcera da Vasemu vnukovi chleba s arasidovym maslem..predtim tuto svacinku pozrel 10x a s alergickou reakci se nesetkal.A ejhle, zrovna po 10 by se mu projevila alergicka reakce,zacal se dusit,otikat atd.atd. Taky by jste to komentovala,ze je vseobecne znamo,ze je arasidove maslo silnym alergenem a ze je vase dcera hloupa a ze za blbost se proste plati??? Nemyslim si to,tak prosim,nez zacnete napadat lidi ve svem okoli i kdyz treba pouze u internetu..kde je to samozrejme anonymne mnohem jednodussi a ZAMYSLETE SE SAMA NAD SEBOU. PS" tento komentar je castecne urcen i pro Jindraa a e.44

marcet ( 14. března 2012 22:08 )

Naštvaná můžeš být pouze na sebe a na svou blbost..Je to každého věc jak je kdo namalovaný či ne..a Tahle ? Nemá na sobě tuny makeupu jak ostatní když se podíváš, pouze pár vylepšení! A przní, tobě je kolik? Každý se chce líbit..

honzina ( 14. března 2012 16:32 )

no jo, já vím, asi jsem to přehnala, ale přijde mi zbytečné si barvením ničit vlasy od mládí, nechápu ty holky, chodí zmalované jak obrazy, vždyť i tahle je zmalovaná no a jak skončila, je to mladá hezká holka, tak nechápu proč se takhle przní, nemyslela jsem to až tak zle, jsem jen naštvaná

marcet ( 14. března 2012 15:28 )

Za prvé co ti je do toho co si kdo patlá na hlavu či ne, je to každého věc a názor..a za druhé neodsuzuj někoho koho neznáš podle vzhledu, že má jeden pierc neznamená že je šlápota. Takže ti dám jednu radu nesuď člověka pokud ho neznáš!!!!!!!!Takovéhle lidi jako ty fakt miluju

fufik1 ( 14. března 2012 13:32 )

Se značkou Palete by se mělo něco dělat, také jsi si asi 2 roky barvila hlavu stejnou značkou a stejným odstínem barvy. Jednou jsem si šla vlasy zase nabarvit,ale místo světle hnědé jsem měla hlavu oranžovou jako pomernač a hlava nepřiměřeně palila. Asi se stala někde chyba která by se měla řešit.

Zobrazit celou diskusi