Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Státní zástupce z Prachatic: Kradl čokoládu za 25 korun!

Státní zástupce Josef Fraško při jednání u soudu.
Státní zástupce Josef Fraško při jednání u soudu.  (Autor: Blesk)
Autor: Vlaďka Hradská - 
9. března 2012
05:23

Trapná ostuda na prachatickém státním zastupitelství. Člověka, který posílá zločince před soud, přistihli při krádeži. Náměstka státního zastupitelství Josefa Fraška přistihla ostraha v Penny Marketu v úterý kolem poledne při krádeži cukrovinek. Incident se odehrál před zraky zákazníků. Městské policii musel hříšník za přestupek zaplatit blokovou pokutu. Celou věc už řeší i krajské státní zastupitelství.

Státního zástupce načapala při krádeži ostraha, která přijela zkontrolovat provoz místní pobočky marketu a práci zaměstnanců. Její pozornosti ale neušlo podezřelé chování staršího muže.

„V obchodě bylo v tu chvíli hodně lidí. Ostraha státního zástupce chytila, jak krade sladkosti za pár korun. Když na něj spustili, snažil se je zahodit. Strhl se křik a v tu ránu všichni zákazníci ztichli a jen zírali, co se děje. Stalo se to druhé směně, ale tady o tom víme. Byla to pořádná ostuda. Je to hrůza, když krade někdo, kdo to má nejmíň zapotřebí,“ ulevila si prodavačka u pokladny.

K incidentu byla přivolána městská policie. „Drobnou krádež cukrovinek v hodnotě pár desetikorun jsme vyřešili standardním postupem. Přestupce jsme legitimovali a přestupek vyřešili na místě blokovou pokutou ve výši 400 Kč,“ řekl ředitel strážníků Ivo Novotný.

Blesk zjišťoval, co muže, který má na výplatní pásce měsíčně přibližně 50 až 60 tisíc korun čistého, ke krádeži za pár korun vedlo. Oslovil státního zástupce Fraška s tím, zda se k celé záležitosti chce vyjádřit. „Promiňte, omluvte mě, ano?“ řekl jen tiše a zavěsil.

Událostí je velmi znepokojen jeho nadřízený, krajský státní zástupce Petr Dušek. „Právě jsem se vrátil z Prachatic, kde už jsem si o celé věci zjišťoval podrobnosti. Až shromáždím potřebnou dokumentaci a provedu šetření, rozhodnu se, co dál. Věc se jeví jako jasná. Určitě přijmu nějaká opatření, včetně personálních,“ řekl Blesku Dušek.

helena22 ( 28. března 2012 19:00 )

Plně souhlasím s předchozím příspěvkem p.milosej. Pana Fraška znám osobně jako sousedka na chatě a je to velice hodný člověk, charakterní,slušný, vzorně se stará o postiženou manželku.Jistě mu jeho těžký osud dělá vrásky na čele a pěkně těžkou hlavu.Celá domácnost leží na něm včetně nákupů a tak se ani nedivím,že v roztržitosti dal něco do kapsy.Může se to stát komukoliv z nás. Rozhodně si nezaslouží žádné odsuzování ani potrestání! Prosím trestejte opravdové zločince a notorické zloděje a ne slušné lidi! Moc panu Fraškovi fandím a držím mu palce! Doufám ve zdravý rozum jeho nadřízených,kteří se doufám i přes nemístnou a přehnanou medializaci celého případu nenechají dohnat k neadekvátním krokům! Pane Fraško, jsem s Vámi! Držte se!Stoprocentně Vám věřím, protože Vás znám!

milosj ( 14. března 2012 20:51 )

Přestože dnes je 14.3. a článek vyšel 9.3., po přečtení diskusních příspevků považuji za nutné také reagovat. Já pana doktora velmi dobře znám, přestože nejsem jeho blízký spolupracovník, soused, příbuzný a já nevím co ještě. Vím ale, že se jedná o člověka s vysokým morálním kreditem. Všichni kdo řídíme, nakupujeme, hrajeme si s dětmi atd. víme, že při naprosto jednoduchých činnostech jednáme podvědomě a myslíme na věci, které nás tíží, či které vyžadují naši větší pozornost. Proto Vás žádám, abyste v tomto duchu odnotili činnost člověka, který je oddaný právu a který pro naši splečnost vykonal více než kdokoli z nás. Zároveň vyzývám ty, kteří budou rozhodovat o dalším osudu tohoto čestného člověka, aby vzali na vědomí tyto řádky. Za Vaše pochopení děkuji.

suninmysoul ( 9. března 2012 21:30 )

Ach ty zatracený Prachatice jsou nějaké celé začarované. Nejříve to byla aféra se státní zástupkyní, která za podivných okolností převzala půjčku od člověka, kterého SZ Prachatice stíhalo.Skončilo to někde ve ztracenu. Potom aféra s vedoucím policistou na hospodářské kriminálce, který zneuctil ostatky člověka a udělal si z jeho lebky věšák na svojí čepici.Opět se nikdo nedozvěděl, jak tento hnus skončil, zda byl dotyčný potrestán. Nyní tu máme vysluhujícího státního zástupce, který se nechal nachytat v obchodě s čokoládou v kapse. Jakpak tohle dopadne ? Všechny uvedené kauzy skončí pěkně po česku a to pouze velikánskou bublinou v bulvárním tisku. Ptám se, kdo z Prachatic nás překvapí příště. Tak jak to šlo doposud krásně za sebou (SZ-POLICIE-SZ-?), hádám že přijde na řadu některý z vysokých policejních činitelů . Snad nebudeme na senzační článek v tomto bulvárním plátku dlouho čekat. , páni novináři čiňte se .

jaselka ( 9. března 2012 15:45 )

Česi sú pozadu. Kradnú zatiaľ na svoje vlastné triko. Slováci sú iný chalani,lebo na kradnutí už majů gorilu.

prefikana ( 9. března 2012 14:04 )

Kdo nekrade v CR at hodi kamenem!

Zobrazit celou diskusi