Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Polonahé krásky kradly urnu s Putinovým hlasem: I kdyby ukradly všechny, stal by se prezidentem

Autor: ČTK, lm - 
4. března 2012
18:05

Demonstrantky z ukrajinské skupiny Femen se rozhodly udeřit během ruských prezidentských voleb a demonstrovat své názory. Přímo v moskevské volební místnosti, kde o chvíli dříve hlasoval premiér Vladimir Putin, se pokusily ukrást volební urnu s jeho hlasem. I kdyby ale ukradly všechny Putinovy hlasy, stal by se prezidentem. Dokazují to i první volební odhady.

Hlavní favorit voleb Vladimir Putin, provázený manželkou Ljudmilou, hlasoval stejně jako v posledních letech ve volební místnosti v Ruské akademii věd na Kosyginově ulici. Tentokráte však policie okolí neuzavřela, jak bývá obvyklé při jiných příležitostech, ale pouze všechny kolemjdoucí legitimovala. U hlasovacích uren na Putina, který se uchází o třetí zvolení prezidentem, čekaly desítky reportérů i pozorovatelů, obraz přenášely i kamery na internet.

Zahlédnout se tak dalo i to, že krátce po odchodu předsedy vlády do volební místnosti vběhla tři děvčata, rychle se vysvlékla do půl pasu, aby předvedla nápisy "Kremelské krysy", "Kradu pro Putina!" či "Zloděj potřetí", a začala skandovat hesla proti Putinovi, než je zpacifikovala policie. K akci se vzápětí přihlásilo hnutí Femen: Aktivistky Oksana, Anna a Irina se prý chystaly ukrást urnu s Putinovým hlasem.

Pozorovatelé z celé země hlásí už stovky případů porušení volebních pravidel, zejména údajného opakovaného hlasování. Podle úřadů je ale vše v pořádku a volby hlavy státu probíhají v klidu za rekordní účasti voličů.

Hnutí Femen proslulo demonstracemi proti diskriminaci žen a potlačování lidských práv, přičemž jeho členky své akce pořádají vždy polonahé. Organizace sdružuje 300 žen, z nichž dvacet se aktivně účastní pouličních protestů, které pořádají nejen doma na Ukrajině, ale i v zahraničí.

e.44 ( 4. března 2012 19:20 )

Obšlehnutej článek z Novinek se stupidním nadpisem ...., i když....., no asi je fakt, že by Putin byl "zvolenej" i kdyby nedostal ani jedinej hlas Jó někdo si to umí zařídit

marais ( 4. března 2012 18:28 )

Ukrajinské primitivky..

Zobrazit celou diskusi