Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jako z filmu Nebezpečná rychlost: Autobus zůstal viset nad řekou

Autor: ljš - 
2. března 2012
15:32

U velmi kuriózní nehody museli zasahovat hasiči v Bílovci na Novojičínsku. Na autobusovém nádraží se totiž samovolně rozjel linkový autobus, bez řidiče ujel několik desítek metrů a zůstal viset téměř v polovině své délky na kamenné zdi nad korytem řeky. Celý výjev připomínal záběr ze slavného amerického filmu Nebezpečná rychlost se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavní roli.

Řidič autobus zaparkoval před železničním nádražím a vystoupil, vozidlo se pak ale samovolně rozjelo, přerazilo zábradlí a zůstalo stát na hraně koryta říčky Bílovky. Nehoda se obešla bez zranění, protože uvnitř naštěstí nikdo neseděl a nikdo z kolemjdoucích se ani nedostal do dráhy vozidla.

"Na místo byly postupně vyslány tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, včetně vyprošťovacího speciálu Mercedes Bizon a silného automobilového jeřáb Demag Terrex ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu," popsal zásah mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Jeřáb byl na místě potřeba, protože autobus ležel na hraně nábřežní zdi na břiše a hrozilo poškození palivové nádrže. Vozidlo vrátili zpět na břeh bez problémů.

Podle policie byla předběžná škoda vyčíslena na 80 tisíc korun. Zda došlo k technické závadě na vozidle či opomenutí řidiče vozidlo zabezpečit je předmětem dalšího vyšetřování Policií ČR. Podle svědků však vozidlu zřejmě selhaly brzdy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 3. března 2012 07:46 )

V prvé řadě budeš dobré vemeno asi ty sám. Nemáš o tom vůbec ponětí. Příště, až vyslovíš nějakou zhovadilost, tak si ověř skutečnost. 

jahodove_ticho ( 2. března 2012 22:54 )

hofihofi ( 2. března 2012 16:29 )

Kdysi jsem mel autobus veliky kram tatra, horsky autobus se tomu rikalo, HB500T, ale zabezpecit autobus proti rozjeti je svizel, rucni brzda neudrzi zadnej, nevim jak ted, ale rucni byly na nic, jedine tam dat kvalt proti svahu,kdyz po cumaku tak zpatecku, a pod kola dat sutry, kliny vam okamzite ukradnou, ony ty sutry zlomyslnci take, a natocit kola proti kopci.A stejne to nekdy je o usta.

Zobrazit celou diskusi