Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena znetvořená šimpanzem: Chci vidět, jak vypadám

Autor: INT, oj - 
29. února 2012
13:27

Američance Carle Nash (58), kterou hrozivě znetvořil rozzuřený šimpanz, transplantoval český chirurg Bohdan Pomahač obličej. Zrak jí ale vrátit nedokázal. "Ráda bych viděla, jak teď vypadám," říká smutně žena.

Carlu před třemi lety napadl 14letý stokilový šimpanz její kamarádky Sandry Herrold. Utrhl jí obě ruce, nos, rty, vlasy, přišla i o oči. Proč k útoku došlo, nedokáže nikdo pochopit. Předtím nikdy nezaútočil. Carla si ale myslí, že vztah její kamarádky a obrovského lidoopa byl poněkud zvláštní a je možné, že Travis žárlil.

Carla nikdy neztratila sílu a naději. „Soustředím se na každý den a jsem šťastná, že jsem přežila. Chtěla bych vidět, jak teď vypadám,“ prozradila v rehabilitačním centru, kde se zotavuje po náročné transplantaci obličeje.

Pomahač se svým týmem operoval Carlu Nash před 6 měsíci. Spojit každý nerv, každý sval a každou cévu zabralo lékařskému týmu třiceti chirurgů, sester a anesteziologů bez mála 20 hodin.

„Slovy nikdy nedokážu vyjádřit, jak jsem vděčná rodině, která věnovala k transplantaci obličej jejich milované. Je to úžasné. Díky nim mám zpět svůj život,“ vzkázala rodině, která jí orgán darovala.

zelena.karkulka ( 2. března 2012 01:40 )

málokdo ví,že dospělý šimpanz je agresivní a má obrovskou sílu

zelena.karkulka ( 2. března 2012 01:40 )

je nemocnej,jinak bývalý horník,takže o nějakém iq nelez moc mluvit.má celkem omezenou slovní i mozkovou zásobu,píše jen o ku..ch,dírách a pod.

catina ( 1. března 2012 00:07 )

pesanglicky....ty ses pekne odporny, zly,nechutny prase!!!!!!!!!!Nejses nahodou nejaky uchyl??????? Za kazdy tvuj odporny comment bych ti zakroutila krkem!!!!!! Uz se na to vy.....r a prestan commentovat nebot bozi mlyny melou ale jiste ty kryple!!!!!!!!!!!!!!!!!

naidka ( 29. února 2012 18:58 )

BARYNE LEHNI !!!

naidka ( 29. února 2012 18:11 )

Pes z chovu anglického se zase chová jako obyčejný řeznický pes.

Zobrazit celou diskusi