Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podívejte se na luxus v italském stylu: Funguje, když nehoří nebo se nepotápí

Autor: šim - 
28. února 2012
09:26

Sestra u italských břehů ztroskotané Costy Concordie, loď Costa Allegra láká na exotické plavby prožité v luxusu. Když zrovna nehoří a funguje elektřina, může to být docela zábava. Podívejte se, co znamená plavba v italském stylu.

180 metrů dlouhá luxusní turistická loď Costa Allegra byla vyrobena v roce 1992, pojme 1000 pasažérů, posádku tvoří 466 členů. Na osmi palubách je 400 klimatizovaných kajut, z nichž je 13 luxusních apartmánů a 10 kajut má své vlastní balkony.

Na lodi jsou tři restaurace, včetně luxusního klubu, kam je vstup možná pouze po rezervaci, a šest barů.

Cestující mohou během plavby relaxovat ve dvou vířivkách jakuzi nebo si jít zaplavat do dvou bazénů. Samozřejmostí je wellness centrum s tělocvičnou, saunou, salonem krásy a několika solárii.

Na venkovní palubě je stejně jako na její sesterské lodi Costa Concordia, která se potopila u Itálie 13. ledna, běžecká dráha.

K zábavě pasažérů je součástí lodi také divadlo, kasino a rozsáhlá diskotéka. Mládežníci, které by dlouhá cesta mohla náhodou nudit, mohou trávit hodiny v herním centru s konzolami PlayStation.

Nechybí  malé nákupní centrum, na celé lodi by mělo, když zrovna nehoří, nebo se loď nepotápí, fungovat wifi připojení k internetu. Jak hlásá reklamní slogan, jedná se o plavbu v „italském stylu“.

V současné chvíli je tento luxusní kolos tažen záchranným plavidlem z Madagaskaru směrem k Seychelským ostrovům na malý ostrov Desroches. Došlo k tomu poté, co na palubě lodi vypukl požár jednoho ze tří generátorů. Na několik minut vypadl na celé lodi proud a veškerá technika. Fungovalo pouze tísňové volání.

Na palubě jsou také 4 Češi. Znáte české cestující z paluby Costy Allegry? Ozvěte se tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.


Zobrazit celou diskusi