Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Požár na luxusní lodi: 1049 lidí na palubě, včetně čtyř Čechů

Autor: hor, ljšk - 
27. února 2012
18:46

Sesterskou loď Costy Concordie jménem Costa Allegra, zachvátil v Indickém oceánu požár. Ten se sice podařilo uhasit, loď je ale stále bez proudu. Více než tisícovka lidí na palubě čeká na to, zda se plavidlo podaří opravit. Mezi nimi jsou i čtyři Češi!

Požár na lodi Costa Allegra vypukl ve strojovně u generátorů. Nakonec se ho ale posádce podařilo  uhasit. Celá loď se ale okamžitě ocitla bez proudu. 636 pasažérů a 413 členů posádky teď čeká, zda se popluje dál. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

„Posádka právě pracuje na obnovení provozuschopnosti,“ uvedl v prohlášení provozovatel plavidla. Na místo nehody teď směřuje několik lodí z širokého okolí, aby poskytly pomoc.

Zhruba 180 metrů dlouhá Costa Allegra byla vyrobena v roce 1992. Má osm palub a 400 kajut. Pojme až 1400 lidí. Costa Allegra patří do stejné flotily, jako nedávno potopená Costa Concordia. Ta ztroskotala v polovině ledna u ostrova Giglio nedaleko italských břehů a nehoda si vyžádala 32 obětí.

hofihofi ( 28. února 2012 03:04 )

To je nejak podivne, na lodich jsem byl a i na nakladnich nemuze pozar, nebo zatopeni casti ohrozit lod celkovym vypadkem elektriny, generatory i s pohony jsou umisteny tak, aby se navzajem nemohly ovlivnit vapadkem elektriny, je to mnoho nasobne jisteno, to jsou nejake podivne lode, nebo nekdo lze.

Zobrazit celou diskusi